Camiel van Hoogstraten, Leo v Beurden, Dirk-Jan Renaud en Rien van Driel (Foto: Hein Kerklaan)
Camiel van Hoogstraten, Leo v Beurden, Dirk-Jan Renaud en Rien van Driel (Foto: Hein Kerklaan)

Bij neerlaag of victorie...

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Zo op het eerste gezicht hebben de clubkleuren niets met elkaar gemeen, maar wie verder graaft in de geschiedenis komt opvallende raakvlakken tegen. Recent nog werd het hoofd opleidingen jeugd van VV Schipluiden vereerd met de Gouden Pen vanwege zijn verdienste binnen de jeugdafdeling, en werd Spartaan Frans Heyster in 1978 Ridder in de Orde van Oranje Nassau omdat hij de club uit Spangen landelijke bekendheid gaf door bij iedere uit- en thuiswedstrijd op de tribune te staan met zijn bekende Sparta-Piet in zijn karakteristieke kooitje. 

Cees van Eijk: “Vergelijkingen? Ook beide clublocaties hebben overeenkomsten, zie ons voetballen op gewijde grond van Kasteel Keenenburg en de tweede club van Rotterdam speelt zijn wedstrijden op Het Kasteel! Verder nog iets? Beide Jeugdopleidingen hebben in de regio een goede naam mede door mensen die hier dagelijks, jaarrond met veel ambitie mee bezig zijn. Op Schipluiden zijn we daarom blij met Rien van Driel met zijn staf van trainers en leiders, en bij Sparta geeft Camiel van Hoogstraten gezicht aan de BVO-jeugd en beiden deden/doen hun uiterste best om hun clubliefde door te geven aan onze- en generaties na ons.
Vóór de pandemie heeft de oplettende lezer al kunnen waarnemen dat ons cluppie werd vereerd met een Amateurpartnerschap met de club van het Kasteel. Mocht er sprake zijn van talenten op onze velden, dan kunnen zij mee gaan trainen op hoger niveau. Zelfs ons trainerscorps kan in de keuken meekijken van deze BVO en inmiddels heeft onze Medische staf al kennis kunnen maken door middel van Webinars met het reilen en zeilen van een geoliede organisatie. Ons bestuur bezocht vorig seizoen al op uitnodiging Het Kasteel aan het Spartapark en beklonk daar de samenwerking met wederzijdse handtekeningen.
Reden voor déze bijeenkomst op Keenenburg was het overdragen en daarmee bevestigen van de verwantschap d.m.v. een kleurrijke banier die een mooi plekje gaat krijgen in ons clubhuis. Beide clubs zien uit naar de samenwerking in een hopelijk nog lang seizoen. Onze voorzitter zag dat het goed was en hierna vertrok de Sparta delegatie naar de volgende uitverkoren clubs in de regio 010.

Sluiten we af met een laatste clubvergelijking uit beide clubliederen; in Rotterdam schalt het ‘kom op Sparta naar voorrrrûh’ van de tribunes, en op ons terras ‘Kom op Schipluiden laat je horen’ …. klinkt anders maar komt wel op hetzelfde neer.”