Initiatiefnemers Gerda, Aïsha en Tilly waren vorig jaar meer dan trots op de succesvolle aftrap van Poptakids in Action (Foto: Koos Bommelé)
Initiatiefnemers Gerda, Aïsha en Tilly waren vorig jaar meer dan trots op de succesvolle aftrap van Poptakids in Action (Foto: Koos Bommelé)

Poptakids in Action bestaat een jaar

Algemeen

DELFT - In Poptahof Noord valt maar weinig te beleven voor kinderen, vond een aantal bewoners. Daarom zijn zij vorig jaar een bewonersinitiatief gestart om buitenspeelactiviteiten te organiseren in de eigen achtertuin voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Poptakids in Action bestaat nu één jaar en dat zal op 1 september worden gevierd.

Vorig jaar vatten bewoners van Poptahof Noord het plan om een initiatief op te starten met als doelstelling hun ‘trieste speeltuin’ met zandbak zonder zand en het voetbalveld met doelen zonder netten een metamorfose te geven. Een Cruyff Court is waar ze van dromen en ook herontwikkeling van het pleintje. “Poptahof Noord was ooit een herstructureringsgebied, maar moest het onderspit delven na de bankencrisis van 2008. De herstructurering is nooit afgerond en Poptahof Noord is in de vergetelheid geraakt. Er viel weinig te beleven voor kinderen dus vonden we dat er voor hen ook meer activiteiten georganiseerd moesten worden”, aldus Aïsha, één van de initiatiefnemers. “De aftrap vorig jaar was een groot succes en we hopen met deze viering nogmaals aandacht te vragen voor onze kinderen en hun speelplezier.” Met Poptakids in Action streven de dames naar veiligheid én sociale cohesie in de buurt. “Als de kinderen samenkomen, volgen de ouders. En als je elkaar kent let je ook sneller op elkaars kinderen, waardoor de sociale veiligheid steeds verder wordt opgebouwd.” 

Viering
De bewoners hebben alle vertrouwen dat ze hun doelen zullen bereiken en gaan komende woensdag in ieder geval weer een leuke middag organiseren voor de Poptakids. “Er zullen creatieve workshops georganiseerd worden en de voetbalvereniging D.H.L. verzorgt een clinic.” De viering van het eenjarig bestaan vindt woensdag plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur naast de MOE’STUIN tussen de Leeuwerik en de Patrijs.