Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Truus Alkemade (72)

Algemeen

Wat doet u hier vandaag bij de Dasstraat?
“ik woon hier in deze wijk en moest even een brief op de post doen. Tanthof-West vind ik een leuke wijk, vooral de winkeltjes om de hoek vind ik fijn.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“De Markt en de Beestenmarkt zijn mijn favoriete plekjes in Delft. Mijn man en ik komen daar graag, meestal overdag. Wij vinden het heerlijke plekken om lekker te lunchen of een kopje koffie te drinken. We fietsen ook veel en toevallig hebben we gister een route gefietst rondom Delft. Richting Schiedam bijvoorbeeld en door Schipluiden. We eindigde in Delft op de Beestenmarkt met een heerlijke stuk appeltaart met slagroom.”

Wat was uw nieuws van afgelopen week?
“Het nieuws rondom Afghanistan. Het is vreselijk wat daar gebeurt, wij kunnen ons dat niet voorstellen. Ik vind het dan ook heel erg dat er van de week een protest was, tegen de opvang van Afghanen. Ik denk dat die mensen niet eens weten wat er aan de hand is en hoe erg de situatie is in Afghanistan.”

Wat zijn de plannen voor komend weekend? 
“Ik denk dat we zaterdag ergens een hapje gaan eten, want dan ben ik jarig. Voor de rest vier ik het pas later. Mijn man is namelijk in november jarig, dus dan vieren we het meestal ergens in het midden.”

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten? 
“Mijn moeder zou ik graag nog een keer zien. Ze is in 2003 overleden, een lange tijd geleden dus. Zij was zo een lief mens. Ik zou graag nog eens een bakkie met haar doen in de stad, dat was echt ons dingetje.”