Martin Reitsma bevraagt Rogier Camijn van Hampshire Hotel - Delft Centre over zijn muzikale passie (Foto: John Meijer, Tekst: Martin Reitsma)
Martin Reitsma bevraagt Rogier Camijn van Hampshire Hotel - Delft Centre over zijn muzikale passie (Foto: John Meijer, Tekst: Martin Reitsma)

De muzikale passie van Rogier Camijn

Algemeen

DELFT - Delft is een bijzondere en mooie stad. Niet voor niets bezoeken jaarlijks talloze toeristen uit binnen- en buitenland onze Prinsenstad. Willem van Oranje wandelde ooit door het Prinsenhof. Johannes Vermeer zette er zijn penseelstreken met een prachtig kleurenpallet. Kerdy van Vuuren maakt er nog steeds de mooiste schilderijen en Robert Jan Stips, Polle Eduard, Ferdinand Bakker en Rob Kramer mooie muziek. De bands Tee Set, After Tea, Alquin, The Mo, De Div, The Meteors en Nico Haak & Paniekzaaiers zagen er het levenslicht en boekten (inter)nationale successen. De Technische Universiteit, TNO en De Porceleyne Fles zijn internationaal vermaard. Delft herbergt evenwel ook een prachtig muzikaal hotel van internationale allure waarbij je al van ver de opvallende en mooie muurschildering kunt waarnemen.

De familie Camijn runt nu al tientallen jaren een prachtig familiebedrijf. De wortels van dit zo muzikale Hampshire Hotel Delft Centre groeien dan ook stevig in de Delftse grond. Rogier Camijn -  samen met broer Leon mede-eigenaar van dit hotel -  onderneemt veel, ook op muzikaal vlak. Hij vertelt: “Op 5 september a.s. hebben wij weer een mooi evenement waarbij ons publiek kan genieten van gratis optredens. Kom ook en strijk neer op ons groene terras en geniet van wat onze bevlogen artiesten laten horen vanuit de ramen van ons hotel.” Op het programma staan Jerry Kooyman, Skip the Dishes en Motje Dood. Meer informatie op struinenindetuinen.nl. 

Zelf bezocht ik, Martin Reitsma, dit hotel meermalen en genoot er van de service, professionaliteit en muzikaliteit en natuurlijk de zeer uitgebreide muziekbibliotheek waarbij ik onder het genot van een kop koffie en een lekkernij kon grasduinen in boeken over mijn favoriete bands. Rogier Camijn merkt op: “Dit is passend bij de muzikale carrière van mijn vader Antoon en liefde voor muziek van de hele familie.” Er komt een brede glimlach om zijn mond als hij enthousiast verder gaat: “Service naar onze gasten staat bij ons hoog in het vaandel: Licht uit. Spot aan. De gast is onze ster. Heeft deze speciale wensen? Wordt geregeld!” Het hotel biedt verschillende arrangementen voor gasten. Zoals ‘True colors of Delft’ of de ‘Rockstarparty’ ‘I want to ride my bicycle’ en ‘Shop around the clock’ of stap via de professionele escape room in de wereld van The Beatles via The ‘Magical Mystery Escape’. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op de site van het hotel: hoteldelftcentre.nl - Martin Reitsma en John Meijer maakten een muziekspecial over Delft via: www.youtube.com/watch?v=qo_8tvMN4hA.