Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland

Alzheimer Delft - Westland - Oostland (DWO)

Algemeen

Toen wij aan Jacques van den Berg, bestuurslid PR zaken van Alzheimer DWO, vroegen of er nog activiteiten waren te verwachten vroeg hij of we even tijd hadden voor hem.

In september gaan de Alzheimercafés en trefpunten weer fysiek draaien en zijn de gasten weer van harte welkom. De programma’s van Delft, Westland, Oostland en Pijnacker-Nootdorp staan op: www.alzheimer-Nederland.nl/regios/dwo.
Ook wijst Van den Berg op de Wereld Alzheimer Dag die jaarlijks op of rond 21 september wordt gehouden. Delft en Pijnacker-Nootdorp hebben de programma’s voor die dag al rond en ook die staan op de website. In Delft wordt er een mooie film vertoond van Kapsalon Romy en in Pijnacker-Nootdorp wordt er weer volop gesport en bewogen.
Of het nog niet genoeg is wijst Jacques van den Berg ook nog op de expositie ‘Gezichten van dementie’ die dit keer in Lansingerland wordt gehouden van 2 t/m 30 oktober in het Open Hof in Bleiswijk, ook daarvoor verwijst hij naar de website. Ook zullen er in die maand diverse thema-avonden worden gehouden met indrukwerkkende en sprekers. Eerder is deze prachtige exposite gehouden in Delft en het Westland en heeft toen duizenden bezoekers getrokken. Het zijn prachtige levensgrote schilderijen van Herman van Hoogdalem en Video’s van Gijs Wanders. Mochten er mensen zijn die de expositie als vrijwilliger willen bemensen dan kan dat, een mailtje naar dwo@alzheimervrijwilligers.nl is voldoende en u krijgt dan informatie, dat geldt overigens voor al uw vragen.
Tot slot benoemt Van den Berg ook nog de Bezoekdienst die een maatje levert voor de gasten met dementie zodat de mantelzorgen ook even iets voor zichzelf kan doen en deze maatjes lopen uiteen van fietsen, wandelen, lezen tot klassieke muziek luisteren of zwemmen.