Het werk van Jean Piret
Het werk van Jean Piret

Jean Piret op reis

Algemeen

DELFT - De komende week toont het Prinsenkwartier op het Agathaplein werk van Jean Piret, stedenbouwkundige en plaatsgenoot. Hij laat een overzicht zien van eigen werk en schetsboeken die hij op reis maakte. 

Hij vertelt daarover: “Tijdens mijn opleiding werd je gestimuleerd om te reizen, ‘ga kijken hoe er elders gebouwd wordt’. Het tekenen hoorde daarbij; een manier om gebouwen en steden vast te leggen.”

Jean Piret maakte de afgelopen jaren fietstochten door onder ander; Oost-Europa, Syrië, Vietnam, Cuba, Marokko en Frankrijk. “Op die reizen nam ik een schetsboek mee en wat eenvoudig tekenmateriaal om indrukken vast te leggen. Snelle krabbels onderweg. Die tekeningen laat ik zien: vissers die netten repareren, vrouwen op de markt. Schetsboeken, het zijn er inmiddels dertig, gebruik ik ook om te schrijven.”

Daarnaast schildert hij portretten, zelfportretten en landschappen. “Ik ben een amateur, geen beroepsmatige kunstenaar.” 

Het werk van Jean Piret is in het Prinsenkwartier te aanschouwen van zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september tussen 11.00 uur en 17.00 uur.