Better Earth Guerrilla met mobiele act 'Clean Planet' op de Mooi Weer Spelen in 2020 (Foto: Fred Leeflang)
Better Earth Guerrilla met mobiele act 'Clean Planet' op de Mooi Weer Spelen in 2020 (Foto: Fred Leeflang)

Making Mother Earth: creatieve week voor een beter klimaat

Algemeen

DELFT - Onder het motto ‘schenk je talent een beter klimaat’ nodigt Delfts collectief Better Earth Guerrilla creatieve makers uit om volgende week scènes en beeldende kunst te komen maken voor een beter klimaat. Iedereen van 16 jaar en ouder is welkom: wereldverbeteraars, performers, acteurs, dansers, zangers, spoken word, acrobaten, muzikanten, schrijvers, componisten, ontwerpers, beeldend kunstenaars, cateraars, knutselaars, technici en organisatoren. Deelnemen is gratis.

Vanaf aanstaande maandagmiddag 23 augustus wordt er zes middagen met regisseur Jacqueline Sterk gewerkt in het buurthuis, het park en de sportzaal van Poptahof. Er wordt gezamenlijk gegeten. De kunstwerken en de optredens zijn voor straattheaterfestival Mooi Weer Spelen op zondagmiddag 12 september.

Duurzamer leven
Sinds een jaar maakt het Delftse collectief Beter Earth Guerrilla theater voor een beter klimaat. Door met bewoners en professionals steeds nieuwe voorstellingen te maken, groeit het collectief en verzamelt het steeds meer scènes die uiteindelijk gaan leiden tot één grote show voor de Delftse Markt.
Regisseur Jacqueline Sterk: “De klimaatcrisis wordt steeds urgenter. En ook wij zoeken naar mogelijkheden om bij te dragen aan een beter klimaat. Daarom maken we voorstellingen die het bewustzijn over de klimaatcrisis helpen bevorderen. Voor festivals, symposia en evenementen. We hopen met onze optredens ons zelf en het publiek te inspireren om duurzamer te leven. “We maakten het afgelopen jaar drie voorstellingen en een audiotour. De eerste show maakten we voor Mooi Weer Spelen verleden jaar, de volgende voor de Delftse demonstratie van het KlimaatAlarm en afgelopen maanden maakten we Gimme Shelter ter ere van de duurzaam ontworpen uitkijktoren bij I CHANGE. Die laatste voorstelling moet nog in première gaan, het wachten is op het moment dat optredens aan terrassen weer zijn toegestaan. Omdat Gimme Shelter niet verder kon, maakten we samen met studenten van de HKU de audiotour Step by Step over duurzamer leven. De scènes die we voor Mooi Weer Spelen gaan maken, zullen net opnieuw een mengvorm zijn van spel, circus, muziek, zang, spoken word en dans. We zijn erg benieuwd met wie we deze editie gaan samenwerken. Op 12 september weten wat het geworden is!”
De theaterweek wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Delft, Fonds 1818 en Delftse fondsen.

Opgeven en informatie: betterearth.nl. Contact: info@betterearth.nl 06 28273746 (Frank Koenen).