Oude Delft Makelaardij helpt jou je huis zo snel en goed mogelijk te verkopen
Oude Delft Makelaardij helpt jou je huis zo snel en goed mogelijk te verkopen

De huizenmarkt in een snelkookpan van biedingen

Algemeen

DELFT- Het is al langere tijd duidelijk dat er minder huizen beschikbaar zijn dat dat er mensen zijn die naar een huis zoeken. Dit zorgt voor concurrentie en dus hogere prijzen. Inmiddels is dit geen nieuwe informatie meer, maar wat voor gevolgen brengt deze overspannen huizenmarkt met zich mee en wat is nu precies de situatie van de zoekenden?

Oude Delft Makelaardij geeft hierover helderheid. In de naam staat dan wel “Oude”, maar ondertussen is deze makelaar altijd bezig met vernieuwing. Met een jong team en ontwikkelingen zoals het in gang zetten van social media en video bezichtigingen. 

Klik
Zodra iemand beslist om een huis te verkopen, wordt er over het algemeen een makelaar gezocht om hierbij van dienst te zijn. De verkoper gaat in gesprek met diverse makelaars en zal er daarna een keuze in maken. Factoren die meespelen bij de keuze voor een bepaalde makelaar liggen meestal bij de klik die er was tijdens het gesprek, de geschatte prijs voor het huis en de kosten die de makelaardij in rekening zal brengen.

Pareltje
Bij Oude Delft Makelaardij krijgt een verkoper een persoonlijke benadering. Er wordt gedurende het gehele verkoop proces informeel contact gehouden met één verkoopmakelaar, die ook alles zal doen om de woning zo snel en goed mogelijk te verkopen. De woning wordt ingericht, er wordt beeldmateriaal gemaakt en deze komt online, waarna bezichtigingen en biedingen volgen.

Wanneer er veel zoekenden zijn, kan dit leiden tot drukke bezichtigingen, vooral als je een pareltje van een huis in de aanbieding hebt! Bieden boven de vraagprijs is dan ook geen uitzondering meer. 

Een onderzoek van het CBS over 2020 gaf aan, dat er in dat jaar zo’n 1,8 procent boven de vraagprijs van een huis geboden werd. Ter vergelijking: in 2017 bijvoorbeeld, werd er nog 1,7 procent onder de vraagprijs geboden. Een stijging dus van 3,5 procent. Iets om rekening mee te houden dus met betrekking tot de verkoop, maar ook als je je oog hebt laten vallen op een pareltje voor de aankoop! Nog een statistiek: volgens makelaarsvereniging NVM Haaglanden was een huizenkoper in Delft vorig jaar gemiddeld 362.000 euro kwijt, terwijl in 2019 de gemiddelde Delftse woning nog voor 8,3 procent minder van de hand ging. De Corona crisis heeft daarbij een opdrijvend effect gehad, doordat men zich op het huis ging concentreren. Een plek voor jezelf werd belangrijker. 

Onder het genot van koffie
Oude Delft Makelaardij helpt jou dus je huis zo snel en goed mogelijk te verkopen. Tijdens het proces heb je zoals gezegd contact met één verkoopmakelaar, die ook een maximaal aantal huizen in het huidige portfolio heeft om ook alle aandacht aan jouw huis te kunnen geven. Het contact is informeel en er kan altijd worden gebeld of geappt of gesproken worden onder het genot van een kopje koffie.

Wij staan voor je klaar:

Oude Delft Makelaardij
Oude Delft 219
2611 HD Delft
tel: 015-2131110
mail: info@oudedelft.com
www.oudedelft.com
open: maandag tot en met vrijdag 9-17 u.