Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

DELFT- Vijftien jaar heeft Frank Wick (73) met veel genoegen gewoond in deze ooit als zogenaamde “stadswoning” gekochte maisonnette. Hij trok er destijds in na een scheiding en was blij dat er niets aan de woning versleuteld hoefde te worden. “Het was nieuwbouw en zag er goed uit. Er stond toen nog niet zo gek veel te koop, dus de keuze was gauw gemaakt”.  

Hoewel de pensionado het naar zijn zin heeft gehad tussen de vier muren van nummer 141, gaat hij nu zijn blik verruimen. “Ik wil iets meer van de wereld zien en gaan reizen”, aldus de ambitieuze 70-plusser. “Ik ga Europa verkennen en zie wel hoelang ik dat volhoud. Ik heb een auto en een tent, maar kan ook in B&B’s of hotels slapen. Gewoon kijken maar hoe ik me red op de bonnefooi. Ik wil al een tijdje weg uit dit kikkerlandje, dat overigens wel een mooi land is hoor. Maar vroeger ging ik altijd op vakantie naar dezelfde plek, met het oog op de kinderen. En nu wil ik meer zien dan Nederland. En als ik weer terug ben wil ik een kleinere woning voor mij alleen. Ik vind het sowieso niet goed dat ik in mijn eentje een gezinswoning vasthoudt”. 

Desalniettemin heeft Frank al die jaren prettig gewoond aan de Hendrick de Keyserweg. “Delft is een gezellige plek en mijn dochter woont ook in de stad. Toen ik nog werkte vond ik het erg prettig dat ik zo dicht bij de A13 woonde en dus snel op de snelweg zat”. 

De woning
Zoals de heer Wick al aangaf, is hij vijftien jaar geleden zo in de 4-kamer maisonnette getrokken en heeft er niets aan verbouwd. Deze is dus nog in de oorspronkelijke staat en uitstekend onderhouden en goed geïsoleerd. Op de begane grond valt de zeer ruime open woonkeuken op, grenzend aan de lichte living. Aan de voor- en achterzijde van het huis bevindt zich een terras, waar van de middag- en avondzon kan worden genoten. Er is veel groen rondom het complex, met recreatiegebied de Delftse Hout op loopafstand. Tevens zijn supermarkt Plus en de DA-drogist in ieder geval in de buurt gelegen, en is het centrum dichtbij. Het gebouw valt onder een VVE, waar Frank zeer over te spreken is. “Die is prima en krijgt van mij een pluim”, zo zegt hij.

Hergebruik warmte
Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Verder is er een zeer ruime berging met CV-combiketel, wasmachine-aansluiting en ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Een warmtewisselaar herwint warmte uit gebruikte lucht die wordt afgezogen uit keuken, badkamer en toilet. Die wordt weer afgegeven aan de verse lucht die de woning binnenkomt in woon- en slaapkamers. Het mag duidelijk zijn dat dit systeem gunstig is voor de portemonnee.  

Door de gehele woning ligt laminaatvloer, en er is een trapkast en eigen fietsberging. De auto kan voldoende gratis worden geparkeerd in de straat, maar wie niet altijd wil zoeken naar een kosteloze parkeerplek, kan ook een parkeervergunning aanvragen voor 100 euro per jaar.

Praktische 4-kamer maisonnette woning dichtbij het centrum

Hendrick de Keyserweg 141, Delft
Vraagprijs is 325.000 k.k.
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
015-2135139
www.bjornd.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding