Martijn van Velden op 'zijn' skatebaan
Martijn van Velden op 'zijn' skatebaan

Skatepark Middenberm- goed beheerd

Algemeen

DELFT - Skatepark Middenberm is een begrip in de regio. Uit de verre omtrek komen skaters en steppers naar Delft om er hun backflips en ollies te doen. Sinds begin april is het er nog fijner dan voorheen. Gemeente Delft heeft het project Right to Challenge, waarbij bewoners met subsidie hun eigen leefomgeving kunnen beheren en verbeteren.

In januari benaderde Rob Vollaard een aantal fervente gebruikers van de skatebaan met de vraag of zij wilden helpen bij het beheer ervan. Delft op Zondag spreekt Martijn van Velden: ‘Ik had er meteen zin in. Fijn om als Delftenaar en skater iets voor je eigen stad te kunnen doen.’

Sinds een jaar of acht is Van Velden regelmatig op de Middenberm te vinden, en nu dus ook officieel. Met liefde stapt hij even van zijn skateboard om over de activiteiten te vertellen. ‘Een van de eerste dingen die we gedaan hebben, is het aansluiten van een buitenkraan, zodat de skaters altijd iets te drinken hebben.’ Wethouder Karin Schrederhof is er laatst bidons komen uitdelen.

Bewegen is gezond. In dat kader geeft de GGD elke dinsdag een doos fruit weg. Dat valt zeer in de smaak bij de jongeren, die vaak zonder eten en drinken naar de skatebaan komen en dan ongezonde snacks gaan kopen bij het benzinestation of het winkelcentrum.

Martijn en zijn medebeheerders Floyd Hoogendijk en eerdergenoemde Rob Vollaard doen meer dan alleen fruit uitdelen. Ze houden de baan schoon, spreken mensen aan op eventueel onprettig gedrag, verlenen EHBO bij ongelukjes en organiseren af en toe een klein evenement. Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd. De jongeren op de baan zijn erg enthousiast over de verbeteringen.

‘Het skatepark wordt in principe zeven dagen per week beheerd, behalve bij regen,’ vertelt Van Velden nog. En dan gaat hij weer, want gelukkig heeft hij zelf nog steeds tijd om te skaten.