Het Blauwe Hart
Het Blauwe Hart

Laatste kans! Afvalstad is nog t/m 22 augustus te bekijken

Algemeen

DELFT - Afvalstad: het lijkt wel een miniatuurstad uit Madurodam. Een fantasiestad met enkele elementen van Delft. Kun jij ze ontdekken?

Ook kun je lezen over de ervaringen van de kunstenaars die de onderdelen hebben gemaakt van PMD-afval (Plastic Metaal Drinkpakken). Bijvoorbeeld over het maken van het Blauwe Hart uit een blauw plastic flesje (geheel in stijl van Afvalstad ondertussen in verval geraakt…) tot het in elkaar priegelen van de kleine krotjes. Het onderzoeken en ontwerpen van Afvalstad door leerlingen van het Technasium (CLD) is te bekijken en daarbij is er extra informatie van Avalex. Weet jij inmiddels al alles over het PMD-afval scheiden? Doe dan de quiz en maak kans op een cadeautje uit Afvalstad als een soort souvenir.

Ernaast is een kleine expositie van kunstwerken, gemaakt van afval door kunstenaars van de Kunstsuper. In de Kunstsuper zijn er altijd al kunstenaars geweest die van oud materiaal nieuw werk maken, zoals sieraden van oud papier van Willy Keuvelaar of van omgesmolten plastic van Tonke Joppe. Of vazen van papier-maché van Leo van der Hout of allerlei vogels gemaakt van oud bestek van Ruud Jaspers. En niet te vergeten de tassen van oude tractorbanden van Marja Jansen en de grappige collages gemaakt van plaatjes uit oude tijdschriften van Winnie de Keizer. Winnie is nu Artist in the Spotlight. Haar werk hangt uitgebreid aan de wand, gelijk rechts na binnenkomst in de Kunstsuper. De andere Artist in the Spotlight is Gerda Pieterman met haar keramiek. Ook zij maakt kunst met een knipoog.

Dus kom komende week vooral kijken in en achter de Kunstsuper Delft, St. Agathaplein 4.

www.kunstsuperdelft.nl