Afbeelding

Delvenaar in beeld: Geert Kalter (55)

Algemeen

Wat doet u vandaag in het Westerkwartier?
“Ik woon in het Westerkwartier en onderhoud hier het groen. Ik was net bezig met het groen rondom de school. Ik vind het heel belangrijk dat het groen blijft of groener wordt. Aan de entree van de straat zijn onlangs ook al twee bomen gesnoeid, zonde vind ik dat.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“Persoonlijk heb ik niet zo leuk nieuws gekregen en daar was ik de afgelopen week veel met mijn gedachten mee bezig. Hierdoor heb ik mij eigenlijk niet echt bezig gehouden met ander nieuws. Om mijn gedachten een beetje leeg te maken, ben ik vooral met het groen en de natuur bezig geweest.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de plek waar ik ook het meeste kom, boerderij de Bieslandse Hoeve. Heerlijk in het groen en tussen dieren.”

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
“Lastig. Er zijn veel interessante mensen natuurlijk. Maar nu, tijdens de Olympische spelen, zou ik het wel interessant vinden om iemand uit die wereld te ontmoeten. Wellicht een speler of iemand uit de organisatie. Het is gaaf om te zien dat Nederland op veel verschillende vlakken goed presteert.”

Wat zou u veranderen aan/in Delft?
“De hele stad is toe aan een nieuw landschap. Er gaat nog zoveel veranderen en dat betekent dat de gemeente en de bewoners keuzes moeten maken. Maar wat moet veranderen in Delft, is het tempo waarin we aan de toekomst denken.”