Lauren en Senn voetballen met veel plezier bij Full Speed (Foto: Koos Bommelé)
Lauren en Senn voetballen met veel plezier bij Full Speed (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

‘Bij Full Speed zijn we één grote familie’

Algemeen

DELFT - Delft barst van de sporttalenten die een grote belofte voor de toekomst zijn. Zo ook de 9-jarige Lauren Dobbe en de 14-jarige Senn Kerver, die beiden al jaren bij Full Speed voetballen.

Door Cheyenne Toetenel

Lauren zit in groep 5 op De Eglantier Tanthof en Senn in de tweede klas op CLD Hof van Delft. Lauren houdt van buitenspelen, Senn van gamen. Toch hebben de twee ook het een en ander gemeen; hun passie is voetbal en ze hebben een hart voor Full Speed. 

Gezellige club
Beiden zijn al op jonge leeftijd begonnen met voetbal. “Ik ben begonnen bij de ukken toen ik 4 jaar oud was”, vertelt Lauren. “Mijn oudere broer voetbalde al, eerst even bij SEP en al heel snel bij Full Speed, en ik wilde dat eigenlijk meteen ook zelf doen.” Ook de familie van Senn was niet onbekend met Full Speed op het moment dat hij daar aftrapte. “Op mijn 6e, nadat ik mijn zwemdiploma’s had gehaald, mocht ik eindelijk voetballen. Ik kom sowieso uit een voetbalgezin. Mijn broer en zus voetballen en mijn moeder is een echte voetbalfan. Zij is coördinator en lid van de feestcommissie bij Full Speed.” Senns broer was de eerste op de club. “Veel klasgenoten van hem gingen naar Full Speed, waardoor mijn ouders hem ook bij deze club hebben ingeschreven. Mijn zus en ik volgden, omdat het hier goed voelde voor iedereen.” Zowel Lauren en Senn hebben het prima naar hun zin op de Delftse club. “We hebben leuke trainers die goede trainingen aan ons geven”, aldus Lauren. Senn wijst vooral naar het plezier dat hij er beleeft. “Vanaf dag één was het gezellig en dat is het ook altijd gebleven. Iedereen kent elkaar, ook de mensen van andere teams. Wat mij betreft is Full Speed de leukste club van Delft, omdat het niet alleen draait om het competitieve maar ook echt om het hebben van een leuke tijd.”

Gemengde teams
Lauren doorliep het traject vanaf de ukken en maakt komend seizoen deel uit van de JO11. “In mijn team ben ik het enige meisje, maar ik vind het eigenlijk wel leuk om met jongens te spelen. Het zou leuk zijn om in de toekomst met wat meer meiden te gaan spelen, maar dat is niet per se nodig om het leuk te hebben tijdens trainingen. Dat is het nu ook al!” Op de club zitten veel kinderen uit haar klas. “Soms, als het mag, gaan we in de pauze met z’n allen voetballen.” Senn begon in de F-jes, waar hij het eerste half jaar met zijn broer speelde. “Daarna gingen we uit elkaar, omdat hij ouder was. Grappig is dat ik komend seizoen met mijn zus ga spelen in hetzelfde team, de JO16. Op zich is dat wel leuk. Ze kan goed spelen, dus het is denk wel versterking van het team.” Senn zegt dat nieuwe kinderen altijd leuk worden ontvangen. “Een groepje kent elkaar al langer, maar we betrekken ook altijd de anderen erbij. Dat is wel zo leuk voor iedereen.”

Posities
Waar de kracht van de twee hem in zit? “Ik ben eigenlijk best goed in verdedigen én aanvallen”, vertelt Lauren. “Ik doe mijn best om te scoren en de bal af te pakken, maar ook om goals tegen te houden. Ik word nu meestal achterin gezet, wat goed is want ik vind verdedigen zelf leuker. Dat wil ik graag blijven doen.” Senn kijkt vooral naar wat andere over hem zeggen. “Ik kan goed van een afstand schieten en heb meerdere keren gescoord vanaf de middenlijn. Ok kan ik goede strakke passes geven en mezelf aanspeelbaar maken.” Senn heeft langere tijd als centrale verdediger op het veld gestaan, maar is inmiddels middenvelder. “De eerste keer dat ik als middenvelder werd ingezet tijdens een wedstrijd ben ik zelfs van het veld gelopen omdat ik het maar niks vond, maar het wende snel en nu is het mijn favoriete positie. Ik kan zowel verdedigend als aanvallend spelen en ben echt een aanspeelpunt.” Hun voorbeelden binnen de voetbalwereld baseren de twee op hun eigen positie. “Matthijs de Ligt vind ik een supergoede speler. Hij is echt een goede verdediger.” Senn gaat voor Frenkie de Jong. “Hij is ook middenvelder, is verdedigend sterk en kan goed dribbelen.” Dat beiden kiezen voor en oud-Ajacied is geen toeval. Beiden supporten Ajax.

Doelen
Trots is Lauren het meest op de overwinning met de JO7, tijdens een toernooi. “Winnen is natuurlijk altijd leuk. Ik hoop in de toekomst dan ook nog veel toernooien en competities te winnen met het team. Ik vind het heel leuk om te voetballen en denk dat ik er nog heel lang mee doorga, dus er zijn nog genoeg seizoenen om te winnen.” Senn heeft al veel medailles aan zijn bureau hangen. “Ik ben bekerkampioen geworden, competitiekampioen en heb meegedaan aan de penaltybokaal. Afgelopen seizoen zijn we met ons team regiokampioen geworden. Later zou het mooi zijn als ik in het eerste van Full Speed eindig. Ik blijf hier graag hangen, want heb het hier naar mijn zin!”