Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het lijf: Roy van der Vlis

Algemeen

Roy (20), ofwel Yoranty, timmert lekker aan de weg als DJ/Producer. Sinds deze maand heeft hij zijn eigen radioshow Supervovo op ZTACK.

Waarom in de Kloksteeg op de foto?
“Ik hou enorm van street art en deze hier vind ik erg gaaf. Street art gebruik ik ook vaak  op mijn socials.”

Hoe lang ben jij al met muziek bezig?
“Ongeveer zes jaar. Daarvoor heb ik aan topsport gedaan, skiën. Toen ik daarmee stopte had ik zoveel tijd over dat ik mij op muziek ben gaan focussen.”

Hoe kwam je daar op?
“Zelf was ik altijd wel al lekker met muziek bezig, ik heb bijvoorbeeld ook synchroon geskied. Ik begon bij De VAK met DJ-workshops, maar kwam toen in klas met gasten die al meer ervaring hadden. Om het beter onder de knie te krijgen ben ik een-op-een lessen gaan volgen. Vanaf dat moment ging het zo goed dat het een uit de hand gelopen hobby is geworden.”

Wat is jouw stijl?
“Ik draai eigenlijk alle stijlen, maar het liefst verschillende soorten house. Tech house, latin house, big room dance EDM. Maar ik draai bijvoorbeeld ook tijdens oktoberfest en carnaval.”

Vanwaar de naam Yoranty?
“Mijn volledige naam is Roy Antony van der Vlis. Mix dat een beetje en je krijgt Yoranty!”

Wat heb je tot nu toe zoal gedaan?
“Zelf heb ik op het CLD gezeten, waar de serieuze schoolfeesten met grote namen zijn. Op zo’n feest had ik ooit mijn eerste boeking. Ik stond ik al gelijk in de line-up met Lil Kleine. Daarna ben ik veel gaan draaien op de feestweken in het Westland, op jongerenfeesten en in de Guyter in Pijnacker. Nu ben ik net begonnen met mijn radioshow.”

Wat is het voor een show?
“Als DJ heb ik vanaf het begin van jongerenplatform ZTACK al Pre-Party mixen gemaakt. Dit jaar kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden om een eigen radioshow op de zaterdagavond te maken, met volledig creatieve en muzikale vrijheid. Sinds 3 juli heb ik elke zaterdag van 20.00 uur tot 21.00 uur mijn eigen clubshow Supervovo op ZTACK. Zie het als een online club, nu we wederom even niet naar een echte club mogen.”

Wat is tot nu toe jouw grootste succes?
“Mijn eigen show Yoranty & friends die ik een paar jaar terug op New Years Eve heb gedaan. Die show van twee uur lang deed ik met live muzikanten en danseressen.”

Waar droom je nog van?
“Ik ben nu met een mini-album bezig met vijf partytracks die ik volledig zelf produceer en inzing. Hopelijk kan ik die snel uitbrengen en ermee optreden als alles weer opengaat.”

Als burgemeester van Delft…
“...zou ik minder snel of minder hoge bekeuringen uitdelen aan mensen die met hun scooter over de stoep rijden. Daar gebeurt mij helaas nog wel eens! En misschien één keer per week de bel van elektrische fietsen afschaffen. Een irritant geluid als je lekker op je gemak door de Delftste straten aan het fietsen bent!”