De Delftse kunstenaar Rob van Es heeft de werken van een aantal oude meesters  een facelift gegeven.
De Delftse kunstenaar Rob van Es heeft de werken van een aantal oude meesters een facelift gegeven.

Facelift van oude meesters

Algemeen

DELFT - In de 17de eeuw kende Delft grote schilders. De Delftse kunstenaar Rob van Es heeft een aantal van die oude werken een facelift gegeven.

Dat wil zeggen: op papier als handgemaakte sjabloondrukken en in eigentijdse kleuren. Bijzonder is dat veel details uit het origineel zijn weggelaten waardoor de voorstellingen een eigen uitstraling krijgen. Op deze manier is een frisse serie in beperkte oplage ontstaan: bekende stillevens, portretten van Van Mierevelt en stadsgezichten, waaronder natuurlijk ‘Gezicht op Delft.’ Ze hangen mooi ingelijst in frames van geborsteld aluminium in het atelier van Rob in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade 13. En zijn te zien op zondagmiddag 18 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur als Bacinol de deuren opent voor de Bacinol Experience.

Meer te zien
Er is meer te zien in atelier van Rob van Es. Zoals metalen platen met afdrukken van prachtige plantencellen die je ziet als je door een microscoop kijkt. Rob: ‘Bij mijn sjabloondrukken en microscopie is het vooral een kwestie van anders kijken naar wat je om je heen ziet.’

Zie www.robvanes.nl