"Ik heb vogels gekozen die in Delft voorkomen."

“Ik werk hier aan een vrolijker Delft”

Algemeen

Barbara Termorshuizen maakt graag de stad een beetje mooier met haar kunstwerk. Ze is nu bezig in de openlucht, vlak bij de Oude Kerk.

Waarom wilde je hier op de Voorstraat gefotografeerd worden?
Omdat ik hier bezig ben met het beschilderen van een elektriciteitskast.

Mag dat zomaar?
Niet zomaar natuurlijk. Ik werk hier in opdracht van de gemeente. Drie verschillende kunstenaars mochten een ontwerp voorstellen en het mijne is het geworden.

Ik zie een lepelaar, een ooievaar...
En een zwaan. Ik heb gekozen voor vogels die hier in Delft voorkomen. En die rat? Die hebben we hier natuurlijk ook.  Ratten hebben toch een beetje een viezig imago, Ik vind het een interessant dier

Beschilder je vaker 
straatmeubilair?  
Eigenlijk is dit mijn eerste keer. Ik heb al wel vergelijkbare dingen gedaan, zoals muurschilderingen op de toiletten in Café Hanno en behang voor de Kunstkamer. Dessins ontwerpen en maken is mijn vak. Ik ben illustrator. Startte in de mode en heb dat uitgebreid. Nu maak ik ze ook op andere ondergronden.

Stelt dat ook andere eisen aan je werk?
Jazeker. Het moet natuurlijk weersbestendig zijn. Ik werk dus met een speciale industrielak. Verder moet het vooral op afstand goed te zien zijn. Ik werk dus wat grover. En iedere keer moet ik het weer schoonmaken voor ik begin. Het wordt snel vuil.

Waarom schreef je er op in?
Ik vind het fijn als mijn illustraties de wereld een beetje mooier maken. Bovendien vind ik dit een toffe plek in Delft. Hier is mijn werk voor iedereen zichtbaar en draagt mijn werk bij aan een vrolijker stad.

Je komt ook uit Delft?
Ik ben opgegroeid in Pijnacker maar ik woon tegenwoordig in Delft. Ik heb een atelier hier vlakbij op de Verwersdijk; Bart Illustration. Op www.magical-wall.com zie je andere voorbeelden van mijn werk.

Krijg je veel reacties?
Voortdurend! Dat houdt me zelfs soms een beetje teveel van mijn werk. Maar ik heb besloten dat ik er gewoon van ga genieten. Het is heel leuk als mensen enthousiast reageren.

Wanneer moet het af zijn?
Er is geen harde deadline, maar ik wil het eigenlijk graag af hebben voor de zomervakantie begint.

Wat zou je doen als je burgemeester van Delft was?
Delft is een fijne stad om in te wonen. Maar soms lijkt het wel erg om alleen maar de binnenstad te gaan. Ik zou graag zien dat ook andere wijken meer onderdeel worden van het culturele leven van Delft.