Heleen Biesta is jobcoach bij Werkse! (Foto: Koos Bommele)
Heleen Biesta is jobcoach bij Werkse! (Foto: Koos Bommele) Foto: KOOS BOMMELE

Met een Werkse! ontwikkelbaan toewerken naar blijvend werk

Algemeen

DELFT - Een baan vinden is vaak al een hele opgave. Een baan houden is soms ook moeilijk. Met een ontwikkelbaan van Werkse! werk je toe naar een blijvende werkplek.

Iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten. Iedereen heeft ook zijn of haar ‘gebruiksaanwijzing’. In een werkrelatie is het belangrijk dat zowel de werkgever als de werknemer weten wat ze aan elkaar hebben. “Als er wederzijds verkeerde verwachtingen en misverstanden zijn, levert dat alleen maar frustratie op. Je gaat twijfelen aan jezelf, en of je wel op de goede plek zit”, weet Heleen Biesta, jobcoach bij Werkse! Daarom heeft Werkse! speciale ontwikkelbanen. “In zo’n ontwikkelbaan bekijken we waar je goed in bent, waar je moeite mee hebt, en in welke omstandigheden je het beste tot je recht komt”, legt Heleen uit. “

Praktijk
Hoe werkt dat in de praktijk? “Als je je bij ons aanmeldt zoeken we eerst een werkplek voor je. We bespreken met jou en met de werkgever wat we gaan doen en vervolgens ga je aan het werk. Betaald. Tijdens deze hele periode begeleiden wij jou en de werkgever en kijken we wat goed gaat en waar we je in kunnen ondersteunen. Dat kan praktisch zijn, maar we kunnen ook adviseren over communicatie, werkhouding en we houden ook de werk-privébalans goed in de gaten. Op die manier krijgen we inzicht in hoe en waar je het beste functioneert, zodat we, bij het eventueel zoeken naar een volgende werkgever, een betere match kunnen maken.”

Werkwensen
“Een ‘ontwikkelbaan’ betekent ook dat we kunnen werken aan jouw werkwensen”, vervolgt Hellen. “Wellicht wil je bepaald werk gaan doen of een bepaalde positie bereiken. Daar helpen we dan bij. Zo krijg je inzicht in wat je kunt en ga je weer geloven in jezelf. Want een goede, fijne en blijvende werkplek, daar willen wij werk van maken!”