Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

DELFT- Dit moderne, lichte 4-kamer appartement is gevestigd in het unieke complex “Parel aan de Schie” en heeft aan alle kanten een vrij uitzicht. Op een groter en kleiner balkon, respectievelijk gesitueerd aan de kant van het water en aan de zonkant, is het goed toeven. De ligging in een rustige wijk met het vertier van de Delftse binnenstad op loopafstand, maakt deze woning uitermate geschikt voor alle leeftijdscategorieën.

Toen Hillie Beentjes er in 2016 met echtgenoot Klaas Sevinga en hun twee kinderen van 16 en 20 jaar kwam wonen, was het niet zo dat de rust meteen op haar viel. Komende vanuit het dorpje Delfgauw was het contrast met de rustige Nieuwelaan niet heel groot. “De kinderen waren vooral heel blij dat ze na bezoek aan vrienden in Delft niet nog terug hoefden naar Delfgauw”, aldus Hillie. “En we hebben reuring van faciliteiten als bioscoop en theater De Veste vlak in de buurt. Ook is het een klein stukje naar de Beestenmarkt en de Oostpoort, wat ook een mooie buurt is.”
Maar het woongenot van Hillie en Klaas wordt toch wel grotendeels bepaald door het prachtige uitzicht over de Schie. “We zijn allebei gek op water. Het is zo mooi om de boten voorbij te zien komen. In de zomer is er veel pleziervaart en zitten er vaak mensen op een stoeltje aan de waterkant te relaxen of een schilderij te maken.”
Toch gaat het stel elders zijn heil zoeken. Hillie legt uit: “Nu onze kinderen beiden het huis uit zijn, willen we iets kleiner gaan wonen. We gaan nu naar nieuwbouw in Nieuw Delft, met uitzicht op de Kolk. Want het water blijft toch trekken. Verder is de buurt daar iets levendiger, dat spreekt ons ook wel aan.”

Combi van strak en warm
Voorlopig genieten de twee nog even van de serene rust die ook hun interieur uitstraalt. Het strakke, witte meubilair zorgt voor een ruime, lichte uitstraling. Met diverse houtaccenten, zoals de scheidingswand tussen de living en de keuken, wordt warmte aan het interieur gegeven. Een mooi voorbeeld hiervan is ook het houten bankje op de vensterbank van één van de lage ramen in de woonkamer. “Dat was mijn jeugddroom, een bankje voor het raam”, aldus Hillie. Met een lekker kussen in de rug kan men heerlijk van het groene uitzicht genieten.
Van de totaaloppervlakte van 167 m2 neemt de “master bedroom” met zijn 35 m2 een prominente plaats in. “Wij hebben er een zitje in gemaakt, maar daarvoor kun je natuurlijk ook één van de overige slaapkamers gebruiken”, vertelt Hillie. “Onze kinderen hadden ieder een eigen slaapkamer, maar mensen zonder inwonende kinderen kunnen die kamers natuurlijk geheel naar eigen behoefte en stijl inrichten.”

Het complex
Dit laatste begon destijds al bij de bouw van het complex. De kopers mochten samen met de architect hun eigen appartement ontwerpen. Een uniek concept, waarbij voor alle woningen rekening werd gehouden met het uitzicht. “De trappenhuizen zitten aan de kant waar je geen uitzicht hebt”, verduidelijkt Hillie, die ook nog wijst op de aanwezigheid van vijf bezoekersparkeerplaatsen op het terrein.

Nieuwelaan 178m
Vraagprijs: 895.000 k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
015-2127300
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding