Afbeelding

Rol consument verduurzaming woningvoorraad

onroerend goed

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

DELFT - Bij het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad spelen consumenten een grote rol. Ze zijn immers op de woningrenovatiemarkt een belangrijke opdrachtgever. Voor 43 procent van de woningeigenaren is duurzaamheid (zeer) belangrijk bij hun renovatieplannen. Veel woningeigenaren weten niet hoe ze hun woning duurzaam kunnen maken. Daarom gaan ze op zoek naar informatie over duurzame producten. Dat doen ze vooral via zoekmachines op internet, brochures of via vrienden en kennissen. Dat blijkt uit de BouwKennis Renovatie Monitor.

Voor slechts 16 procent is duurzaamheid niet belangrijk bij renovatieplannen. Internetzoekmachines zijn met 38 procent veruit het vaakst gebruikt om informatie te zoeken. Vooral 55-plussers vinden duurzaamheid belangrijk bij renovatieplannen. Op de groeiende renovatiemarkt speelt energiezuinigheid de komende jaren een grote rol. De aandacht zal hierbij uitgaan naar het verduurzamen van de huidige woningvoorraad.

Hier valt immers nog een grote winst te behalen. Dit betekent echter wel dat de bouw de consument in beweging moet krijgen. BouwKennis onderzocht hoe belangrijk woningeigenaren duurzaamheid vinden bij hun renovatieplannen en waar ze zoeken naar informatie over duurzame producten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!