Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO Makelaars

wonen

DELFT- 46 Jaar geleden kochten de ouders van Jan Hoeke (42) dit prachtige herenhuis en voormalige pastorie van de Maranatha kerk. Jan werd er geboren en getogen. Acht jaar geleden kochten hij en zijn vrouw Patricia het huis van zijn vader, toen deze er niet meer kon wonen. Zijn moeder was toen al overleden, en zijn vader nu ook. Jan, Patricia en hun zoon van 7 en dochter van 4 zijn nu toe aan een nieuwe, frisse start en gaan zich te zijner tijd elders settelen.

Dit neemt niet weg dat het Jan aan het hart gaat dit familiestuk te verkopen. “Er zit voor mij 42 jaar woongenot in, ik ken elk draaitje in dat huis, dat gekoesterd is voor de familie. Het is het ultieme familiehuis. Een 8-kamer jaren ‘30 herenhuis waar, mede door de inbreng van Patricia, een eigentijdse draai aan is gegeven met behoud van het authentieke karakter. Met een knipoog naar vroeger en een lach naar nu om het zo maar eens te zeggen.”

Veel ruimte
Aan de stijlvolle woning met heel veel ruimte ligt de op handen zijnde verhuizing dus zeer zeker niet. “Het huis is nu eigenlijk te groot voor ons als gezin van vier. Boven zijn zes slaapkamers, voorzien van infrarood panelen. Er is een grote zolder, met daarboven over de hele breedte van het huis nog een keer die ruimte in de punt van het dak. Er is gewoon ontzettend veel ruimte.”

Kerkbank
Maar er is meer. Een nieuwe, eigentijdse badkamer bijvoorbeeld, compleet met betonnen vloer, vloerverwarming, afzuiging en een in de muur ingebouwde radio. Een onverwoestbare Simatic keuken, compleet met nieuwe apparatuur en originele Porceleyne fles betegeling. Een sfeervolle pelletkachel in de woonkamer, die zorgt voor comfortabele warmte. Een mooie granieten vloer in hal en keuken. Een glazen overkapping met Douglas palen en liggers aan de keuken, zodat er een extra zitje in de achtertuin annex echte Delftse binnenplaats op het zuidwesten is gecreëerd. Waar een stenen berging overigens ook weer voor de nodige bergruimte zorgt. Een balkon over de hele breedte van het huis op de eerste verdieping, compleet met nieuw balkonhek inclusief blauwe en witte regen. Een nieuwe dakgoot met Douglas betimmering. In het leefgedeelte aan de voor- en achterkant HR+ en HR++ beglazing en maar liefst zestien zonnepanelen op het dak. En als absolute eyecatcher in het eetgedeelte van de sfeervolle woonkamer de authentieke kerkbank. “Die hebben we gekocht als verwijzing naar die tijd”, aldus Jan. “En bij het slopen van een muur in de voorkamer ontdekten we een kozijn, dat vroeger bezoekers van de spreekkamer in de pastorie afscheidde.”

Waanzinnig
Het huis, dat bol staat van historie met een moderne draai, is centraal gelegen net buiten het centrum. “Je hebt dus het gemak ervan, maar niet de drukte”, aldus Jan. “Loop je aan de ene kant de brug over zit je zo op de Beestenmarkt, ga je de andere kant op ben je zo in de Wippolder. Jong, oud en student woont er gezellig bij elkaar. Het is gewoon een waanzinnig punt!  

Vraagprijs is: 715.000 k.k.
Woonoppervlak is: 158m2
ZO Makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
015-2129988
www.zomakelaars.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding