Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Hof van Delft Makelaardij

wonen


DELFT- Met vier kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar heb je een ruim huis nodig, zo weten Arne Dijkstra en zijn vrouw Sylvie uit ervaring. Ondanks het feit dat hun woning aan de Kniekas uitermate geschikt is, gaat het gezin toch verhuizen naar een huis met nog meer ruimte, in Wateringse Veld.

Logeren
“Met vier opgroeiende kinderen heb je steeds meer ruimte nodig”, aldus Arne. “Bovendien willen we mijn schoonfamilie een eigen logeerkamer geven als die over komt uit Frankrijk, zodat ze niet in de huiskamer hoeven te slapen. Ondanks het feit dat dit een top huis is, zochten we dus nog meer ruimte en die vonden we helaas niet in Delft. Maar gelukkig is het er niet ver vandaan.”

Efficiënt ingedeeld
Aan de goed geïsoleerde en ruime woning in de kinderrijke en kindvriendelijke Kniekas ligt de verhuizing dus niet. Arne en Sylvie kochten het als nieuwbouw in 2012. “De keuze viel op dit huis vanwege de ligging aan het water en dichtbij het centrum, en de nieuwbouw met efficiënte rechttoe rechtaan indeling”, aldus Arne.

Ruimte gecreëerd
Sowieso is de woning een halve meter breder dan de normale maat van deze woningen, zo geeft Arne aan. “Daardoor zijn alle ruimtes net iets groter dan je verwacht van dit type huis”. Op de zolder, die één ruimte was, zijn twee slaapkamers gemaakt, plus toilet en wastafel. “Daardoor kwam het aantal wc’s in huis maar liefst op drie, wat natuurlijk altijd fijn is met zoveel kinderen”, aldus Arne. Vier van de vijf slaapkamers beschikken over vaste kasten met schuifdeuren en onder de trap is een trapkast. Ook de inpandige berging zorgt voor een hoop bergruimte.
Om nog meer ruimte te realiseren lieten Arne en Sylvie voor en achter de bijzonder gevormde hoge dakkapel plaatsen, die een mooi ruim beeld biedt. Achter werd in 2018 bovendien ruimte gecreëerd met een uitbouw met schuifwand en lichtstraat. “Wij hebben daar een eethoek gemaakt, zodat het als je binnen eet soms lijkt of je buiten zit met de vele lichtinval en de pui die helemaal open kan. In de zomer is dit heerlijk, maar ook in de winter is het comfortabel door licht en warmte. Dit geeft het ultieme woongenot. Met het realiseren van de uitbouw hebben we er op gelet dat deze ook goed werd geïsoleerd, net als de rest van de woning overigens. Het feit, dat we profiteren van stadsverwarming is in deze tijden van hoge gasprijzen ideaal.”

Ideaal voor jong gezin
Ook buiten de woning is het prettig vertoeven in de kinderrijke straat. “Dit is een toplocatie voor een jong gezin”, aldus Arne. “Er is een goed contact met de buren en de buurt. We hebben jaarlijks een buurt barbecue en in de buurtapp wordt regelmatig gevraagd wie er mee wil deelnemen aan bepaalde activiteiten. Meedoen mag, maar dit is allemaal vrijblijvend.”
Parkeren is nog gratis in deze prettige wijk, wat sowieso als een pré mag worden beschouwd. Ontsluitingsweg A4 is nabij, evenals station Delft, en er is gratis ontheffing voor de “knip” richting Den Hoorn.

Kniekas 12, Delft
Vraagprijs is: 650.000 k.k.
Woonoppervlak is: 147m2
Hof van Delft Makelaardij
Wateringsevest 26 B
2611 AW Delft
015-2126426
www.hofvandelft.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding