ZO Makelaars ervaart vaker vragen over bijvoorbeeld zonnepanelen
ZO Makelaars ervaart vaker vragen over bijvoorbeeld zonnepanelen

Duurzaamheidsvragen van klanten

wonen

DELFT- Duurzaamheid is een hot item voor woningzoekenden. Funda concludeerde eind vorig jaar dat in 2022 maar liefst 24 miljoen keer gefilterd werd op het energielabel. Dat is een stijging van maar liefst 142% vergeleken met het voorgaande jaar! Ook de invloed van een goed energielabel op de woningwaarde is drastisch gestegen. Wij van ZO makelaars ervaren dat vragen over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en energielasten veel vaker aan bod komen in de gesprekken met potentiële kopers. 

Rapportage op maat
En het antwoord? Dat biedt ZO makelaars nu op voorhand al aan... Met onze geavanceerde tool hebben wij per pand een op maat gemaakte widget, waarmee woningzoekenden per woning een rapportage met daarin o.a. de verwachte energielasten kunnen aanvragen. Hiervoor hanteren wij een unieke betrouwbare formule, die gebaseerd is op het definitieve energielabel van het object. En nog beter: we brengen in kaart welke isolatie en/of zonnepanelen al aanwezig is/zijn én waar nog kansen voor verduurzaming liggen. Naast de verwachte investering laten we zien welke subsidie er beschikbaar is, plus welk positief effect dit heeft op de energierekening én woningwaarde.  

Voordelen  
ZO makelaars laat zien dat het kopen en vervolgens verduurzamen van een woning met een slecht energielabel héél rendabel kan zijn. Bij ons woning-aanbod met een goed energielabel, benadrukken wij de extra lage energie-lasten en de reeds aanwezige isolatie. De rapporten zijn via onze website te downloaden en de aanvrager ontvangt het gewenste rapport keurig in zijn mailbox. ZO bouwt ZO makelaars aan duurzame klantrelaties! Voordelen: antwoord op een hoop vragen over verduurzamen; we creëren bewustwording over de rendabiliteit van verduurzamen; rapporten kosteloos in uw mailbox.

Voorbeelden verduurzamen
Je kunt je huis in verschillende fases verduurzamen. Met andere woorden: dit hoeft niet allemaal in één keer. Een vrij eenvoudige en betaalbare start kan bijvoorbeeld worden gemaakt met het isoleren van naden en kieren door gebruik te maken van tochtstrips en kit. Ook kun je dan denken aan leiding-, vloer-, dak- en muur isolatie. Binnen een dag kan een deskundige bijvoorbeeld spouwmuurisolatie aanbrengen. Volgens Milieu Centraal is dit de voordeligste manier om je huis te isoleren. Door de betere isolatie heb je minder energie nodig om je huis te verwarmen. Glasisolatie levert zowel een besparing op als een verbetering van het wooncomfort. Het aanschaffen van een warmtepomp in plaats van een cv-ketel is een wat grotere uitgave. Ook met het aanschaffen van een airco ben je bezig met verduurzaming. Doordat een airco gebruik maakt van bestaande lucht, kost het minder energie om de lucht te koelen. Zonnepanelen zijn voor iedereen bereikbaar en rendabel. Of je ze nu koopt, leased, huurt of leent, iedereen kan er afhankelijk van de grootte en ligging van de dakvlakken, naast verduurzamen ook een financieel voordeel uithalen.

Contact
ZO Makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
015-2129988
www.zomakelaars.nl
Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag
9 tot 21 uur.