Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

  wonen

Ruime woning van begin twintigste eeuw in authentieke staat

DELFT - Annemarie Van Egmond - ten Bosch heeft haar hele leven in deze woning in de Delftse Zeeheldenbuurt gewoond. Het is een huis dat is gebouwd in 1915 en haar ouders kochten het in 1930. Ze is er geboren, getogen en oud geworden.

Afgelopen november is Annemarie Van Egmond – den Bosch op 88-jarige leeftijd heengegaan. Onder anderen achterlatend haar in Eindhoven wonende stiefzoon Van Egmond jr. “Ik heb niet zelf in dit inmiddels te koop staande huis gewoond”, zegt die. “Ze woonde er de laatste twintig jaar samen met mijn vader, met wie ze in 1992 was hertrouwd. Maar omdat ik regelmatig bij mijn vader en stiefmoeder op bezoek ben geweest, kan ik wel veel over het huis vertellen, ik weet van de hoed en de rand.”
De Delftse Zeeheldenbuurt noemt Van Egmond jr. een bekende woonbuurt uit begin twintigste eeuw, die bovendien populair is onder veel Delftenaren. “Over het algemeen worden de huizen die hier te koop staan snel verkocht”, zegt hij. “Nu is het bijzondere aan deze woning het feit dat die nog bijna helemaal in authentieke staat verkeert. De woning is niet gemoderniseerd en daarom zijn alle oude details nog heel goed te herkennen. Denk aan de glas-in-lood ramen, de plafonds op drie meter hoogte, die voor veel ruimtelijkheid en een goede lichtinval zorgen, maar ook de oude details in de trapleuningen en bijvoorbeeld de terrazo vloer in de gang. Ook zijn de oorspronkelijke en suite deuren nog aanwezig, die de voor- en achterkamer van elkaar scheiden.”
Liefhebbers van oude huizen zouden hier dus helemaal naar hun zin kunnen wonen. Maar het huis biedt ook genoeg ruimte voor een gezin. “Een jonger gezin kan hier prima wonen”, zegt hij. “Waarschijnlijk zouden die voor modernisering kiezen, waarschijnlijk wel met behoud van originele details, maar het fijne is dat dit allemaal kan. Je kan dit huis helemaal maken zoals je het zelf wilt hebben.”
Een ander belangrijk pluspunt vindt Van Egmond jr. de aanwezigheid van een studio in de achtertuin. “Een studio die mijn vader, die architect is, destijds heeft ontworpen om een plek te creëren waar mijn stiefmoeder onbezorgd viool kon spelen. Ja, mijn stiefmoeder was violiste, en geen onbekende naam in Delft. Ze heeft vele kinderen muziekles gegeven. Maar zeker ook vanwege haar familienaam, die al generaties lang in Delft voorkomt.”
Mevrouw Van Egmond – den Bosch was altijd bang dat haar vioolspel de buren wat geluidsoverlast zou geven en daarom is de studio gebouwd. “Het was overigens ook een prima plek waar de vleugel van mijn vader kon staan”, zegt Van Egmond jr. “En in deze coronatijd kan zo’n geluidsdichte studio natuurlijk een fantastische werkplek zijn voor thuiswerkers.”
De studio is ook een fraaie doorloop naar buiten, want de deur leidt naar een klein binnenplaatsje, waar kinderen zouden kunnen spelen, dat naar de straat leidt. Je kunt dus ook achterom het huis binnen gaan. “De woning bestaat op de begane grond uit een voor- en een achterkamer met een serre. Boven zijn er drie slaapkamers en een badkamer.
En dan is er helemaal boven nog een begaanbare vlieringzolder, die volgens Van Egmond jr. best ruim is en waar veel spullen kunnen worden opgeborgen.

Maerten Trompstraat 5, Delft
Vraagprijs is 509.000 euro k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn
Wereldmakelaars
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1