Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO makelaars

wonen

DELFT - Dertig jaar geleden is Ruud Zaal samen met zijn vrouw en twee kinderen in Tanthof-West komen wonen. Ze kwamen van de Kurt Weillstraat in de Juniusbuurt. Het leek Ruud en zijn gezin prettig om in een ruim nieuwbouwhuis met een tuin te gaan wonen.

Ruim bemeten gezinswoning vlakbij natuurgebied Midden-Delfland

Deze huizen aan de rand van Tanthof-West waren toen net gebouwd. De buurt is vlakbij natuurgebied Midden-Delfland gesitueerd. “Nog geen vijf minuten lopen en dan sta je in de polder”, zegt Ruud. “Daar hebben we de afgelopen jaren heel wat gewandeld, we hebben namelijk twee honden gehad en die konden zich daar heerlijk uitleven.” Van de buurt en haar bewoners zelf weet Ruud eigenlijk niet zo veel. Als internationaal vrachtwagenchauffeur was hij namelijk maar zo’n vier dagen in de maand thuis. “Ik heb vroeger in het binnenland en overal in Europa gereden, maar tegenwoordig vooral Duitsland, Zwitserland en de Benelux”, zegt hij. “De rest is zo’n beetje door die goedkopere Oostblokkers overgenomen.” Voor zijn vrouw en kinderen is het in elk geval altijd een prima buurt gebleken. “Die hebben het hier altijd erg naar hun zin gehad”, gaat hij verder. “Maar ja, vader was vaak onderweg om geld te verdienen.”
Ruud en zijn vrouw zijn inmiddels vijf jaar uit elkaar en hun zoon woont zelfstandig in Den Haag. Hun dochter woont afwisselend bij haar moeder en haar vriend. Voor Ruud alleen is dit huis aan de Zambezilaan nu een beetje te groot geworden. “Maar ook ik heb een nieuwe vriendin leren kennen, die in Limburg woont”, zegt hij. “Het heen en weer rijden zijn we inmiddels een beetje beu, dus ik heb besloten bij haar in het zuiden te gaan wonen. En dan kan ik heerlijk langs de Maas gaan lopen, want ons huis staat daar maar honderd meter vandaan.” Toen ze hier in 1990 kwamen wonen, zijn ze volgens Ruud met elkaar het diepe in gesprongen. Het was al een ruime woning, maar door de studio-opbouw uit te breiden tot een volwaardige woonlaag kwamen er nog eens twee slaapkamers bij. Het huis is sindsdien een zeskamerwoning. “Hebben we in 2004 laten doen”, zegt hij. “Opgebouwd met bakstenen, in tegenstelling tot veel buren, die een houten opbouw hebben.” De woning beschikt over een ruime en lichte woonkamer, met een halfopen keuken aan de voorzijde. “Hebben we ook laten doen”, zegt hij. “De woonkamer is nu in feite één grote open ruimte.”
De keuken heeft een U-opstelling en is voorzien van een gasfornuis, een oven, een magnetron, een koel-/vriescombinatie en een vaatwasser. De woonkamer biedt achter toegang tot een 12 meter diepe tuin met een fraaie overdekte zithoek. “Het is een mooie overkapping waar je gezellig kan BBQ’en en voor de rest is de tuin recentelijk bestraat en staan er losse plantenbakken.”
De tuin heeft een stenen berging en nog een extra berging en een achterom. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers aan de achterzijde en is er een slaapkamer grenzend aan de badkamer. Deze heeft een ligbad, een wastafelmeubel met een waskom en een tweede toilet. “De badkamer is functioneel en netjes, maar zou gemoderniseerd kunnen worden. Het enige onderdeel van het huis dat een beetje gedateerd is.”
Op de tweede verdieping zijn er twee slaapkamers. Van hieruit is er toegang tot het balkon. Verder is er een kast met de verwarmingsketel en de wasmachine-aansluiting.

Zambezilaan 55, Delft
(130 m²)
Vraagprijs is 350.000 euro k.k.
ZO makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
(015) 212 99 88
www.zomakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!