Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

  wonen

Verrassend ruim en toch knus gezinshuis in het Westerkwartier

DELFT - Jack en Sabrina hebben het altijd heel fijn en knus gevonden om in het Westerkwartier te wonen. Ze wonen er sinds 2005 en hebben het erg naar hun zin gehad in deze volksbuurt nabij de binnenstad.

Ondanks dat deze huizen qua afmetingen niet al te groot zijn, bieden ze vooral veel gezelligheid. En toch is dit huis groot genoeg voor met z’n vieren, want hun kinderen Emily en Luca hebben er allebei een eigen slaapkamer. “Het is dus niet al te groot, maar wel heel knus en gezellig”, zegt Sabrina. “Het is een ideale woning voor stellen of jonge gezinnen.” Die extra ruimte die deze woning voor twee opgroeiende kinderen biedt is te danken aan de opbouw, waar twee slaapkamers in zijn gebouwd. “Dat maakt ons huis uniek, want dat komt niet vaak voor in het Westerkwartier”, zegt Jack. Bij binnenkomst in de woning kom je na de entree in een gezellige woonkamer met voorin het eetgedeelte en achterin het zitgedeelte. Er is een halfopen keuken aan de achterzijde. “De keuken was er al, maar die hebben we helemaal naar onze eigen smaak gepersonaliseerd”, zegt Sabrina. “Het eetgedeelte bevindt zich als het ware in het verlengde van de keuken.” In de uitbouw die daarachter volgt is de badkamer, die voorzien is van een ligbad, een wastafel, een toilet en een wasmachineaansluiting. “We hebben geen tuin, maar wel een dakterras op de eerste verdieping, waar we heerlijk buiten kunnen zitten”, zegt Jack.
De eerste verdieping is te bereiken via een trap na de entree. Hier is allereerst een heerlijke, ruime slaapkamer aan de achterzijde. Vanuit deze kamer kom je op het dakterras, dus het is mogelijk vanuit bed meteen van het ochtendzonnetje te genieten. Het dakterras is gesitueerd op het zuidoosten. “We zitten er heel vaak”, zegt Sabrina. “We hebben er namelijk een heerlijke loungebank staan, waar we een groot deel van de dag van de zon kunnen genieten. Het is echt heel leuk om daar een BBQ’tje te houden.” De tweede kamer, een soort walk-in-closet is aan de voorzijde, met tevens een trap die naar de opbouw op de tweede verdieping leidt. “Hier zijn dus nog die twee slaapkamers, want onze kinderen Emily van 24 en Luca van 19 wonen allebei nog thuis”, zegt ze. “Dat is groot genoeg, ze hebben er altijd alle ruimte gehad. Toch gaan we nu verhuizen naar een wat grotere woning aan de Henry Dunantlaan. Maar goed, we laten een fijn huis achter, dat goed geïsoleerd is en overal dubbele beglazing heeft, zodat het er altijd lekker warm is in de wintermaanden.” Jack en Sabrina hebben hier altijd met veel plezier gewoond. Ze hebben het een leuke volksbuurt gevonden met fijne buren. “Voor opgroeiende kinderen is het ook een heel leuke omgeving”, gaat ze verder. “Er zijn veel leuke pleintjes en speeltuintjes in de buurt. Kleine buurkinderen kunnen dus heel fijn en veilig met elkaar spelen. Behalve de vele hofjes is er ook de grote speeltuin Het Westerhonk, met op hetzelfde terrein het buurthuis.”
Vanuit hun toenmalige woning aan de Van Foreestweg zijn Jack en Sabrina destijds met de kinderen naar deze gezinswoning in het Westerkwartier verhuisd, een bewuste keuze vanwege de gezelligheid, maar ook de leuke buurtwinkels, de nabijheid van het centrum, het Delft CS, scholen, parken en het Sportfondsenbad.

Westerstraat 75, Delft
(71 m²)
Vraagprijs is 300.000 euro k.k.
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1