De Week van de Starters vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober.
De Week van de Starters vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober.

Week van de Starters: betere informatiepositie voor starters

  wonen

DELFT - Voor starters is het lastig om in de huidige woningmarkt een passende woning te vinden. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie groot. ZO makelaars is dan ook verheugd met het initiatief van tien organisaties in de woonsector.

Om starters beter te ondersteunen bij het zoeken naar een eerste koop- of huurwoning, wordt namelijk de Week van de Starters gelanceerd. NVM-voorzitter Onno Hoes: “Bij het kopen van een eerste huis komt flink wat kijken. Maar waar begin je? Wat zijn de kosten? En waar moet je op letten? Daarom is het goed dat de Week van de Starters wordt georganiseerd. Het is best een uitdaging om als starter in de huidige woningmarkt een passende woning te vinden. De hulp van een aankoopmakelaar kan je daarbij enorm helpen. Ik hoop dan ook dat de lancering van de website met alle informatie op één plek de informatiepositie van de starter versterkt en dat het zoeken van een huur- of koophuis een feestje wordt.”

Website
De website www.weekvandestarters.nl voorziet in de behoefte van starters om alle informatie op één centrale plek te vinden. Op de website vinden starters betrouwbare en complete informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de koop- en huurmarkt. Denk aan stappenplannen, checklists en professioneel advies van woningexperts.

Gezamenlijk initiatief
De Week van de Starters wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Het is een gezamenlijk initiatief van minister Ollongren (BZK) en tien organisaties uit de woonsector: Aedes, Vereniging Eigen Huis, NVM, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, De Hypotheekshop, SVn, en NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Compleet aanbod
De betrokken partijen zetten zich in om de Week van de Starters tot een succes te maken. Door samen voor een compleet en betrouwbaar aanbod van informatie te zorgen, hopen zij zo veel mogelijk starters te bereiken en hun kansen op het vinden van hun eerste huis te verbeteren. Ben je ook een starter op de woningmarkt, kijk dan op www.weekvandestarters.nl.

ZO makelaars
Voor meer informatie kun je ook altijd even binnenlopen bij ZO makelaars aan de Van Foreestweg 4.
Telefonisch bereikbaar via (015) 212 99 88 of kijk even op de website
www.zomakelaars.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1