Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Bergklis.nl

wonen

Gemoderniseerd maar authentiek woonhuis in de Zeeheldenbuurt

DELFT - In de Zeeheldenbuurt staat aan de Michiel de Ruyterweg dit herenhuis uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Van buiten heeft het pand nog steeds de uitstraling van weleer, van binnen is het twee jaar geleden helemaal gemoderniseerd.

Toen kwamen Gerben en Daniëlle hier wonen. De kersverse bewoners hebben het pand eerst helemaal laten renoveren. “Alle noodzakelijke onderhoud is uitgevoerd en vervolgens heeft vooral de begane grond een moderne uitstraling gekregen. Er is gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Alles is nagenoeg nieuw, alles is van nu, en dat scheelt de nieuwe bewoner veel zorgen en het spaart ook zijn portemonnee. Dat maak je niet vaak mee bij een verhuizing naar een oud huis, maar er is geen onderhoud nodig. Je kan er zo in.”
Op de begane grond is er zoals gezegd een moderne uitstraling, maar ga je naar boven, dan kom je steeds meer authentieke details uit de jaren twintig tegen. “Voordat we hier kwamen wonen, was er op de begane grond een kantoor. Na de renovatie die we hebben laten uitvoeren is het een heel woonhuis geworden, met drie woonlagen en een zolder.”
Gerben en Daniëlle hebben hier twee jaar erg naar hun zin gewoond, maar hebben nu besloten naar het midden van het land te verhuizen. "We gaan naar Laren, in een prettige natuurlijke omgeving, weer eens iets anders dan het stadse."
Het is een woning met een ongelofelijke hoeveelheid ruimte, een ongekend volume. Voor het gevoel van ruimtelijkheid zorgen niet alleen de grote hoeveelheid kamers, maar bijvoorbeeld ook de plafondhoogtes in de woning. “Verder is de ligging van deze hoekwoning heel aantrekkelijk”, gaat hij verder. “Vanuit dit karaktervolle stukje Delft, waar het vanwege de nabijgelegen TU Campus heel levendig is, wandel je over de nieuwe Bastiaansbrug in vier minuten naar de Beestenmarkt.”
Het is een woning met een lichte woonkamer, die een plafond van 2,80 meter hoog heeft. Er is een open keuken in een L-opstelling, voorzien van een keramisch blad, een koel-vriescombinatie, een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging van Bora, een quooker en een combi-oven. In de kamer zijn openslaande deuren naar een terras van 6 bij ruim 3 meter, gelegen op het zuidwesten. “Het is dus geen tuin, maar een groot omheind terras. “Dat is ideaal, want je hebt geen zorgen over het onderhoud en kunt er heerlijk buiten zitten.”
Op de eerste verdieping is er vóór een sfeervolle kamer met een erker met glas-in-lood. En-suite schuifdeuren leiden naar de achterkamer, met een schouw en openslaande deuren naar het balkon. “Deze kamer heeft een airco-unit uit 2020”, gaat Gerben verder. “De zijkamer aan de voorkant gebruiken we als walk-in-closet.”
Er is een volledig betegelde, luxe badkamer, voorzien van luxueuze toebehoren. Op de tweede verdieping zijn ook voor en achter slaapkamers, beide met een dakkapel. Eén daarvan heeft een wastafel en is momenteel in gebruik als walk-in-closet. Op deze verdieping zijn een tweede, eveneens luxueus uitgevoerde badkamer, en een royale wasruimte met een keukenblok. “En helemaal boven hebben we nog een open zolder met twee dakramen", aldus Gerben.
In de nabije toekomst zal in deze inmiddels autoluwe straat ook een halte van de TU-tramlijn komen.

Michiel de Ruyterweg 27, Delft
(165 m²)
Vraagprijs is 649.000 euro k.k.
Bergklis.nl
Koornmarkt 26
2611 EG Delft
(015) 213 24 41
www.bergklis.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!