<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Het team Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars. (foto Van Silfhout)
Het team Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars. (foto Van Silfhout)

Ondanks Covid 19 blijftde woningmarkt op stoom

  wonen

DELFT - Het coronavirus heeft ons land in de greep. Maar waar Nederland op grote onderdelen een noodstop heeft gemaakt en de maatregelen elkaar snel opvolgen, lijkt de woningmarkt onaangedaan.

Uiteraard plaatst vrijwel iedere huizenbezitter of woningzoekende zijn of haar vraagtekens in deze tijd. Hoe gaat het in Delft? Jeroen Hogetoorn van Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars: "De effecten van het coronavirus zijn op dit moment niet meetbaar. Waar we eigenlijk terughoudendheid verwacht hadden, blijft het aantal bezichtigingen en verkopen gewoon doorlopen. Landelijk verkrapt het aanbod, maar wij hebben met ons kantoor de afgelopen twee weken meer woningen dan gebruikelijk te koop gezet. Van de 24 woningen die recent zijn aangemeld is 25 procent binnen twee weken boven de vraagprijs verkocht en op vrijwel alle woningen wordt ‘gewoon’ snel geboden."

Richtlijnen
De richtlijnen van het RIVM en de NVM worden door alle makelaars scherp in acht genomen. Voor het bezichtigen van een woning betekent dit dat de bezichtigingen beperkt worden tot maximaal twee personen, de 1,5 meter afstand gehouden wordt en dat kijkers gevraagd wordt niets in huis aan te willen raken, zoals kranen, lichtschakelaars, deurklinken en dergelijke. De onmisbare handschoenen worden vaak aangeboden aan de kijkers. Makelaars voeren geen afspraken uit als ze zelf ook maar de minste gezondheidsklachten hebben.

Andere werkwijze
Jeroen Hogetoorn: "Deze bijzondere tijd vergt een andere werkwijze. Voor de medewerkers hier op kantoor betekent dit dat er meer vanuit huis gewerkt wordt. We zijn direct overgestapt op een online klantendossier, waardoor opdrachtgevers ons minder vaak hoeven te bezoeken. Zelfs koopaktes kunnen rechtsgeldig digitaal ondertekend worden."

Dollhouse presentatie
En hij gaat verder: “Daarnaast hebben opdrachtgevers bij ons de mogelijkheid om een dollhouse presentatie af te nemen. In deze tijd is dit een perfecte manier om een compleet digitale presentatie van de woning te geven. Je loopt door het huis net zoals je Google Streetview gebruikt. Daarmee is al veel van het huis duidelijk geworden en kan een kandidaat-koper beter beoordelen of er echt bezichtigd moet worden of niet. Tot voor kort alleen op onze website, maar vanaf deze week ook op Funda te zien!”

Onderbouwd advies
Overweegt u om zelf uw woning te verkopen? De makelaars van Van Silfhout & Hogetoorn komen graag vrijblijvend bij u langs om uw dienstverlening toe te lichten en een onderbouwd advies te geven omtrent de waarde van uw woning en de huidige situatie.
Meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Makelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>