<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

  wonen

Goed onderhouden, sfeervolle woning op een verrassend leuke locatie

DELFT - Gerard en Hennie Bentvelzen zijn veertien jaar geleden in Tanthof-Oost komen wonen.

Ze vonden dit een leuke omgeving, zoals ze zeggen op een halve kilometer van het Abtswoudsepark en wat verderop is natuurgebied Midden-Delfland. De zonen van Gerard en Hennie zijn al het huis uit. De eerste woont nu in Breda en de andere zoon woont in de Buitenhof. "We hebben besloten nu wat kleiner te gaan wonen, in een appartement in een Shell-flat, zodat we ook wat dichter bij onze kleinkinderen komen te zitten", zegt Hennie.
De woning in de Kievietstraat is ze wat te groot geworden. "Wij en onze zonen hebben het hier altijd erg naar ons zin gehad", zegt Gerard. "Het is een rustige en gezellige buurt, met eigenlijk nooit problemen. Hier in de straat mogen geen auto's parkeren, dus voor kinderen is het heerlijk buitenspelen. En met het grote parkeerterrein aan het einde van de straat kun je eigenlijk altijd je auto kwijt. Maar het allerleukste is natuurlijk dat je zo de natuur in loopt, dat hebben wij ontzettend veel gedaan, want we hebben lange tijd honden gehad. Die konden daar heerlijk bezig zijn. Maar goed, nu hebben we besloten wat kleiner te gaan wonen."
Bij hun komst naar deze woning hebben Gerard en Hennie een aantal aanpassingen aan de woning gedaan. De meest ingrijpende was de verplaatsing van de keuken. Die was oorspronkelijk achter, maar die is naar de straatkant verplaatst. De open keuken is rijk uitgerust, met onder meer een combi-oven, een vaatwasser, een koel-vriescombinatie en een elektrische kookplaat met een afzuigkap. In het middenstuk zijn op een fraaie manier de trapopgang en de toiletruimte 'weg gewerkt'. "De woonkamer is hierdoor beduidend ruimer geworden", zegt Hennie. "We hebben destijds volledige vloerverwarming op de begane grond laten realiseren. Verder is het een vrij standaard woning, waar we aan de achterkant wel een glazen schuifpui hebben laten plaatsen. Hierdoor is het bovendien een heel lichte woonkamer geworden."
Vanuit het gezellige en dus lichte zitgedeelte kom je via de schuifpui in de achtertuin. Maar je kan ook een gewone deur gebruiken. "We hebben de tuin onderhoudsvrij aan laten leggen", zegt Gerard. "Wel met een ruim vlonderterras, met elektrische zonwering, en verder mooie bestrating", en Hennie vult aan: "Langs de kanten hebben we natuurlijk wel een aantal leuke boompjes staan en er staat een mooie pot met bamboe."
De tuin ligt op het zuidoosten en heeft een grote houten berging en een achterom. "Mooie potten hebben we ook aan de voorkant", zegt Gerard. "Leuk om olijfboompjes in te zetten." Op de eerste verdieping is er voor een slaapkamer met twee vaste kasten. Achter zijn een kleine slaapkamer en de hoofdslaapkamer. De naastgelegen badkamer heeft een ligbad en een dubbele wastafel. "Die ene kamer hebben we dus echt als strijk- en kastenkamer ingericht", zegt Hennie. Op de tweede verdieping is een grote zolderruimte. Hier is een zolderkamer gemaakt met twee Velux dakramen. Er is veel extra bergruimte en dan is er ook nog een praktische bergvliering die je met een vlizotrap kan bereiken. De buitengevel is opnieuw geïsoleerd en voorzien van Protex gevelbekleding en kunststof kozijnen. "Omdat iedereen zelf de kleur van de buitengevel mag bepalen, levert dat een leuk straatbeeld op", zegt Gerard.

Kievietstraat 9, Delft
(125 m²)
Vraagprijs 325.000 euro k.k.

Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>