Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door ZO makelaars

wonen

Aantrekkelijke maisonnettewoning in levendige wijk vol vernieuwing

DELFT - Petra en Michael zijn elf jaar geleden in deze leuke maisonnettewoning in Voordijkshoorn komen wonen. Ze woonden even verderop in de Sasboutflat, maar besloten voor de kinderen dichter bij de grond te gaan wonen.

Petra en Michael vormden samen met de kinderen een samengesteld gezin. Hij had uit een eerdere relatie Ryan en Michelle. Later hebben ze, toen ze al naar deze maisonnette waren verhuisd samen Keano gekregen. Het jongste zoontje is dus wel een stuk jonger. "Maar met z'n vijven hebben we het hier heel leuk gehad", zegt Petra. "De kinderen hadden hier alle gelegenheid om lekker buiten te spelen. Achter dit gebouw is er ook een heel grote gezamenlijke binnentuin, waar ze zich heerlijk konden uitleven." Toen Petra en Michael hier kwamen wonen, hebben ze eerst de woning helemaal opgeknapt. "Het zag er allemaal heel verouderd uit", zegt ze. "We hebben alles gestript, er is onder meer een verlaagd plafond gemaakt, maar ook de vloer en de wanden zijn vernieuwd, een beetje de standaard aanpassingen bij een verhuizing." Ze hebben twee ruimtes in de woning nog extra onder handen genomen. "De keuken en de badkamer", zegt Petra. "Die zijn helemaal gemoderniseerd. En de badkamer, die hebben we anderhalf jaar geleden ook nog aangepast." Op de woonverdieping, iets boven straatniveau, is de woonkamer van 5,77 bij 3.86 meter op het westen gesitueerd. Heel aansprekend aan de ruimte is de toog, die een mooi zicht biedt op de open keuken en het eetgedeelte. Aan de achterzijde heb je een mooi uitzicht op de groene binnentuin, met mooie beplanting die door een vaste hovenier wordt bijgehouden. "Maar we hebben dus een mooie eetkeuken, in een L-opstelling", zegt Petra.
De keuken is goed uitgerust met een koelkast, een fornuis, een oven en een afzuigkap. In diverse vertrekken in de woning, zo ook in de keuken, is optimaal gebruik gemaakt van beschikbare ruimtes, waardoor er bijvoorbeeld een extra bergkast en een aparte opstelplaats voor de wasmachine en de droger is gemaakt. "In de voorste slaapkamer hebben we daarom ook een ingebouwde schuifkast gemaakt", zegt ze. Verder is er nog een slaapkamer aan de achterkant en een vergrote slaapkamer, met een balkon op het westen. "Ja ja, in de zomer zitten we meestal in de binnentuin, gezellig BBQ' en met de buren. Er is ook een picknicktafel. Maar ook op het balkon kun je heerlijk buiten zitten. Er schijnt lekker de zon. Overigens hebben we hier wel een elektrisch zonnescherm gemaakt, bovendien hebben alle ramen aan de achterkant screens."
Op de overloop is er een grote bergkast. De moderne badkamer heeft een douche, w.m.a. en een wastafel. "De afmeting van de doucheruimte is lekker groot, dat zullen we wel gaan missen in onze nieuwe woning…"
Er is een aparte fietsenberging in de onderbouw. Dit complex heeft een actieve VvE, die onder meer zorg draagt voor het bijhouden van de binnentuin. Daarin leeft een gezellige woongemeenschap, van mensen die elkaar goed in de gaten houden en die ook actief zijn met diverse app-groepen. Het is hier uitstekend wonen, met vele buurtwinkels, het grote park met een kippenhok achterin, asfaltheuveltjes, een voetbalveld en een speeltuin. En het is op tien minuten fietsen van het centrum. "We verhuizen nu naar een grotere woning in Zoetermeer."

v.d. Lelijstraat 61, Delft (81 m²)
Vraagprijs is 219.000 euro k.k.

ZO makelaars
Van Foreestweg 4
2614 CJ Delft
(015) 212 99 88
www.zo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding