Op een parkeergarage verrijzen straks drie gebouwen met  130 huurappartementen en daarnaast ruimte voor werken, horeca en voorzieningen.
Op een parkeergarage verrijzen straks drie gebouwen met 130 huurappartementen en daarnaast ruimte voor werken, horeca en voorzieningen.

Belangrijke stap in Nieuw Delft: ERA Contour start met bouw op veld 5

wonen

DELFT - TBI-onderneming ERA Contour is gestart met bouwen op veld 5 in Nieuw Delft. Nieuw Delft bestaat uit elf (bouw)velden naast de historische binnenstad en het prachtige nieuwe station in Delft.

Veld 5 ligt tussen de Ireneboulevard, het toekomstige Van Leeuwenhoekpark en De Groene Haven.
Op veld 5 realiseert ERA Contour in opdracht van vastgoedbelegger Amvest een uniek plan met als doel internationale kenniswerkers een woon-, werk- en verblijfplek te geven in Delft. Het plan voorziet in een dringende behoefte én draagt bij aan de ambitie van de Gemeente Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers.

Samen met Barcode Architects ontwikkelde ERA Contour een uniek plan voor de locatie. Op een parkeergarage verrijzen straks drie gebouwen met 130 huurappartementen en daarnaast ruimte voor werken, horeca en voorzieningen. Het binnenplein tussen de drie gebouwen vormt het hart van het plan. Het is dé centrale en levendige ontmoetingsplek. Begin december is ERA Contour gestart met het boren van de bronnen voor de warmte-koudeopslag. Dit is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Deze techniek wordt gebruikt om de nieuwe gebouwen te verwarmen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol; de gebouwen worden namelijk volledig gasloos. Halverwege maart 2018 starten de werkzaamheden voor de fundering en de parkeerkelder. Naar verwachting wordt het complex in 2020 opgeleverd.

De start van de bouw op veld 5 betekent ook de start van de ontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier; een van de drie buurten in Nieuw Delft. De Coendersbuurt wordt grotendeels al bewoond en de Abtswoudse Hof zit in de planfase.
Meer info via www.nieuwdelft.nl of nieuwdelft@delft.nl.