Olaf Verschoor van De Hypotheker aan de Westvest 1.
Olaf Verschoor van De Hypotheker aan de Westvest 1.

'Klanten geven De Hypotheker een dikke negen'

wonen

Vijf vakkundige adviseurs en zeer ruime openingstijden, inclusief vier avonden en de zaterdag, maken dat potentiële huizenkopers altijd op zeer korte termijn met al hun vragen terecht kunnen bij De Hypotheker aan de Westvest 1.

Dat is natuurlijk een voordeel, maar volgens bedrijfsleider Olaf Verschoor is onafhankelijkheid hun grootste kracht. "We zijn niet gelieerd aan één bank, maar werken met alle banken samen. Daarom kunnen we de laagste rente-garantie bieden."
Een huis kopen doe je niet elke dag en omvat veel meer dan de juiste hypotheek afsluiten, benadrukt Verschoor. Maar daar begint het natuurlijk wel mee: de keuze van de juiste hypotheek. "Eerst de risico's duidelijk in kaart brengen en afdekken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als iemand onverhoopt werkloos raakt? Hoe houden de pensioenen zich?"
Een huis kopen omvat echter veel meer. "Daarom leveren we als De Hypotheker ook alle nodige aanvullende diensten. Zoals een aankoopmakelaar die we door onze schaalgrootte tegen een speciaal tarief kunnen inschakelen. Belangrijk, want het komt voor dat mensen zelf een huis kopen en daar te veel voor betalen. Gevolg is dat ze de hypotheek niet rond krijgen. De aankoopmakelaar, met zijn kennis en ervaring, heeft een goed inzicht in de werkelijke waarde van een huis. Daardoor kom je niet voor vervelende verrassingen te staan."
Wat voor de aankoopmakelaar geldt, geldt bijvoorbeeld ook voor de bouwkundige keuring en de keuze van de notaris. "Op al die gebieden en gedurende het gehele koopproces kunnen onze adviseurs dergelijk maatwerk leveren. Mensen kopen bijvoorbeeld een appartement, maar een VVE ontbreekt. Wij hebben dan de expertise in huis om die route op te starten. Dus alles wat essentieel is voor het goed verlopen van het koopproces, kunnen wij bieden. En dat zijn niet alleen mijn woorden: de onafhankelijke site Advieskeuze.nl geeft ons een 9,1. Dus dan hoort u het eens van een ander."