Afbeelding

Huis te koop: Nieuwe Plantage 122, Delft

wonen

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

DELFT – Haar hele leven heeft Marsha al op een woonboot gewoond. Sinds 2006 woont ze in de moderne tweelaagse woonark in het water langs de Nieuwe Plantage. Ze is getrouwd met Perry van Zuijlen, die het prima vond om ook op het water te gaan wonen. Inmiddels hebben ze ook een dochtertje Lysanna en een zoontje Raymond. “Je zou het van buiten misschien niet zeggen, maar deze woonark biedt ruimte aan een heel gezin”, zegt ze.

Marsha is dus letterlijk op een woonboot geboren. Voor haar ouders was een woonboot het goedkoopste alternatief voor een huis huren. Dat was een heel leuk klein tjalkje, waarbij haar vader nog aan de bouw heeft mee geholpen. Vervolgens heeft dat gezin twee woonboten bewoond in de Zuidergracht en op haar 23ste is Marsha zelfstandig gaan wonen aan de Nieuwe Plantage. De woonark is gebouwd door Spruyt Arkbouw in Heerenveen. “We hebben het dus meteen goed laten doen”, zegt ze. “Nieuwbouw mocht van de Gemeente op deze plaats. Mijn schoonvader is een handige man, die alles aan de kade heeft gemaakt. De vlonder, de schuur en het hekwerk. Ik was zwanger geraakt en we hadden echt meer ruimte nodig. Na drie jaar hier gewoond te hebben, wilde ik weer een kind. Nu heb ik naar aanleiding van een tip van mijn beste vriendin ons droomhuis gevonden in Den Hoorn. We hebben ons ingeschreven voor nummer 44, het geboortejaar van mijn vader. Tot onze grote blijdschap werden wij uit alle 25 inzendingen als enige ingeloot.”
De eerste helft van haar leven heeft Marsha op een woonboot gewoond. Nu lijkt het haar wel een leuke uitdaging om in een gewoon huis te gaan wonen en Perry is het daar mee eens. “Maar op zich hadden we hier nog jaren kunnen wonen”, zegt ze.
Deze woonark heeft een woonoppervlak van 125 vierkante meter, verdeeld over twee woonlagen. Er zijn in totaal vijf vertrekken, namelijk een woonkamer, een studeerkamer en drie slaapkamers. De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde met een apart eetgedeelte. Er is aan het einde een schuine pui, met toegang tot een beschut terras. “Hierbij kun je heerlijk buiten zitten aan het water, met uitzicht op de Watertoren van Delft”, zegt ze. “Overal is er trouwens goed hekwerk, zodat de kinderen ook veilig naar buiten kunnen.”
Aan de voorzijde van de woonkamer is er een moderne open keuken, voorzien van een koelkast, een vriezer, een vijfpits gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser en een combi-oven. Naast de keuken is er een doorgang naar de studeerkamer en een afgesloten trap naar de benedenverdieping. De hele verdieping is voorzien van vloerverwarming. “Je merkt niet veel van wonen in een woonark, hooguit voel je een beetje schommelen”, zegt ze. “Het is geweldig als je een watermens bent. Je hebt aan alle kanten de vrijheid en nooit last van de buren. Helemaal vrij in je doen en laten dus.”
De bak ligt anderhalve meter onder de waterlijn, maar de ramen in de benedenverdieping kunnen wel gewoon open. Een lange gang biedt toegang tot alle vertrekken. Onder andere aan een technische ruimte voorzien van een CV-ketel, de wasmachineaansluiting met droger en de aansluiting naar buiten en de rioolpomp. Aan de voorzijde  is er een ruime slaapkamer met daarnaast een kleinere slaapkamer. Beide kamers hebben een laminaatvloer. Aan de achterzijde is er een slaapkamer die voorzien is van vloerbedekking. De moderne badkamer met een ligbad, een afzonderlijke douche, een wastafelmeubel, een tweede toilet en een handdoekradiator. “Het is een echte woonomgeving, met een voortuintje voorzien van een schuurtje”, zegt ze. “Het is een woonomgeving vlakbij het Kalverbos en op loopafstand van het historische centrum met gezellige winkels, restaurants, cafeetjes, theater en cultuur. Ook de Delftse Hout is vlakbij. Deze woonark is geheel onderhoudsarm, waaronder kunststof kozijnen en cel gefixeerd Alpigahouten opbouw en heeft een betonnen bak. Nutsvoorzieningen zijn aanwezig en het riool is aangesloten op het hoofdriool. Er is een gedeelde meterkast op de kade.

De vraagprijs voor deze woning is 279.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12