Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Jaap Janszen (57)

vaste rubrieken

Wat doet u hier vandaag in het centrum?
“Ik ben aan het werk en houd nu even pauze samen met mijn gezellige collega. Normaal eten we altijd op donderdag een visje op markt, maar dat is er niet van gekomen. Vandaar dat we nu even voor het stadhuis een lekker patatje zitten te eten."

Wat was uw nieuws van de week?
“Zo, daar moet ik even goed over nadenken hoor. Ik heb van de week iets gelezen over het parkeren in en om het centrum. Ze willen een aantal parkeerplekken weghalen en dat vind ik zonde, straks kunnen mensen hun auto niet meer kwijt. Dat vond ik wel echt hét nieuws deze week."

Wat doet u graag in uw vrije tijd?
"Ik ben eigenlijk, door het hele corona gebeuren meer gaan fietsen en wandelen. Daarvoor deed ik dat niet vaak, maar ik ben meer gaan genieten van bepaalde stukjes in Delft."

Wie zou u graag (nog) een keer willen ontmoeten?
“Ik zou mijn moedertje nog wel een keer willen ontmoeten. Ik zou haar graag nog een keer zien en spreken. Zij is twee jaar geleden overleden en ik zou graag nog eens wat tijd met haar doorbrengen. Gezellig met haar, hier op de markt, op een bankje zitten. Genieten van het uitzicht en gewoon kletsen over van alles en nog wat."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat is de Markt. Ik vind het een mooie plek en ik kom er graag om wat te drinken of een hapje te eten. Natuurlijk is het er nu wat rustiger vanwege Corona. Maar als het er druk is en er zijn veel toeristen, heeft dat ook wel weer wat.”

!