Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Trudy Schilperoort (60)

vaste rubrieken

Wat doet u hier vandaag in het Centrum?
“Ik ben lekker aan het shoppen vandaag. Ik heb zojuist koffiebonen gehaald en voor mijn man wil ik wat nieuwe T-shirtjes en polo's kopen. De laatste keer dat ik heb geshopt was voor Corona, dus dat is al een tijdje geleden!”

Wat was uw nieuws van de week?
“Dat binnenkort de bewoners van verzorgingstehuizen en verpleegtehuizen weer bezoek mogen ontvangen. Voorlopig nog maar één iemand per week, maar dat is al fijn! Zelf werk ik ook in de zorg bij Die Buytenweye en ik zie dat de bewoners hun familie onwijs missen. Ik wil als tip meegeven dat je de bewoners niet de keuze moet laten maken wie er als eerste langs mag komen. De familieleden moeten dat zelf onderling beslissen. De keuze bij de bewoners neerleggen, dat is niet te doen.”

Wie zou u graag een keer willen ontmoeten?
“Ik lees altijd de rubriek Delvenaar in beeld en ik denk dan na over wie ik zou willen ontmoeten. Ik ben zestig jaar en heb om mijn heen al best wat mensen verloren. Maar als ik een iemand moet kiezen die ik nog eens wil zien, is dat mijn moeder. Ik zou gewoon nog even lekker maar haar kletsen en haar een dikke knuffel willen geven”

Wat is uw favoriete plek in delft?
“Café de Oude Jan, zonder twijfel! Het café is van mijn opa geweest, Jan van Veen. Mijn moeder heeft daar ook in haar jonge jaren, tien jaar achter de bar gestaan. Ook tijdens de tweede wereld oorlog. Mijn opa woonde boven het cafe en we kwamen daar vroeger heel vaak. Ik heb dus een speciale band met het café. Eigenlijk kom ik er nu te weinig.”

!