<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Hemd van het lijf: Warsha Panchoe en Kinda Zieno

  vaste rubrieken

Warsha Panchoe (37) en Kinda Zieno (37) zijn beiden vrijwilliger bij moedergroep de Parel, waar zij hun eigen ervaring inzetten om anderen te helpen.

Waarom hier bij Wijkcentrum de Parel op de foto?
"Dit wijkcentrum is het visitekaartje van de moedergroep."

Wat is dat, een moedergroep?
"Een bijeenkomst voor moeders met jonge kinderen. Met elkaar bespreken zij onderwerpen zoals opvoeding, school, gezonde voeding en vrijetijdsbesteding van de kinderen. Er worden vragen ingebracht, waarna wij gezamenlijk zoeken naar antwoorden."

Voor wie is deze groep bedoeld?
"Voor moeders die het fijn vinden om andere moeders te ontmoeten, met hen over het opvoeden van de kinderen te praten en even uit de dagelijkse sleur te zijn. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst. De verschillende culturen maken het leuk en leerzaam, want je ziet hoe de opvoeding van de moeders verschilt."

Wat is het doel van de bijeenkomsten?
"Zorgen dat de vrouwen lekker in hun vel zitten en de moeder kunnen zijn die zij willen zijn. Hoe dit wordt bereikt is voor iedereen anders. De een komt voor advies over de opvoeding, de ander komt om een netwerk op te bouwen en weer een ander vindt dit een fijne plek om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen."

Wat is jullie rol?
"Wij zijn vrijwilligers bij de moedergroep."

Wat houdt die functie in?
"Wij zorgen voor een prettige sfeer, bemoedigen onderlinge verbinding en leiden de gesprekken over opvoeden en opgroeien. Je zou ons ook gastvrouw of gespreksleider kunnen noemen."

En hoe zit het met jullie ervaring?
"Ik, Warsha, heb zelf twee dochters en Kinda heeft er drie. Wij weten dan ook aardig wat op dit gebied. Het is niet zo dat wij het altijd bij het juiste eind hebben, want de ene manier van opvoeden is niet beter dan de andere. Ook wij horen iedere week weer wat nieuws, waar wij zelf iets mee kunnen. Dat zorgt ervoor dat het interessant blijft."

Wat vinden jullie zo mooi aan de moedergroep?
"Dat iedereen hier zo'n sterke band met elkaar opbouwt. Het voelt als een hechte vriendinnengroep. De moeders delen persoonlijke verhalen met elkaar, dus die connectie is ook heel belangrijk."

Een echte aanrader dus?
"En of. Wij zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers, dus mensen die hier net zoveel plezier in denken te hebben als wij zijn welkom."

Wat zouden jullie doen als burgemeesters van Delft?
Warsha: "Meer speeltuinen plaatsen, want in veel wijken zie je die te weinig. En de verkeersveiligheid aanpakken, zodat kinderen veilig naar school kunnen gaan." Kinda: "Een maandelijkse vergadering invoeren om buitenlandse vrouwen te helpen die hoog zijn opgeleid, maar hier geen werk kunnen vinden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>