<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Delvenaar in beeld: Jaap Ouwehand (83)

  vaste rubrieken

Wat doet u hier op de Papsouwselaan?
"Ik ga mijn oren laten testen voor een nieuw gehoorapparaat. Er zijn natuurlijk altijd wel kleine aanpassingen nodig gezien mijn leeftijd, maar gelukkig ben ik verder nog gezond."

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Ik rijd veel op mijn elektrische fiets. Ik heb in de afgelopen vijf jaar veel gefietst, bijna negenduizend kilometer. Ik doe het graag alleen, maar ga soms ook op pad met een groep."

Wat viel u deze week op in het nieuws?
"De staking van de bouwers op het Malieveld. Als er een te hoge concentratie giftige stoffen in de grond zit mag er niet meer gewerkt worden. De impact daarvan op bouwbedrijven is groot. Het kan niet zo zijn dat zij het werk zomaar moeten stilleggen, dat kost echt te veel geld. Ik sta dus ook achter het protest, want de bouwers komen op voor hun rechten."

Heeft u nog plannen voor het weekend?
"Morgen komt mijn dochter uit Utrecht deze kant op. Het is altijd leuk als mijn kinderen mij komen opzoeken. Ik heb er zes, waarvan vier jongens en twee meiden. Ze wonen allemaal buiten de regio, maar ik zie ze regelmatig. De negen kleinkinderen die ik heb zie ik wat minder, maar ik spreek ze wel vaak via de telefoon."

Wat vindt u de mooiste plek van Delft?
"Het stukje gracht bij de Oude Jan, daar staan prachtige panden. Door mijn verleden bij een architectenbureau blijf ik de mooie gebouwen in de stad zien. Mijn carrière ligt dan wel achter me, maar ik blijf er altijd mee bezig."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>