<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het lijf: Wim Hamelink

  vaste rubrieken

Verenigingsman Wim Hamelink was zes jaar gemeenteraadslid namens de SP. Hij neemt 'met trots' afscheid van de lokale politiek.

-Waarom wilde je hier op de foto?
"Het Westerkwartier, een voormalige arbeiderswijk bevolkt met kleurrijke inwoners, ligt mij na aan het hart. Je kunt het zien als het kloppende hart van de SP. Ik heb hier veel herinneringen liggen. Vooral met betrekking tot de perikelen omtrent buurthuis De Wending, als onderdeel van mijn portefeuille."

-Wat beviel het meest aan het raadslidschap?
"Dat je met zoveel verschillende mensen en professies kennis maakt, dat is heel bijzonder. Je volgt je agenda en dan ontmoet je mensen met noden en vragen."

-Waar ben je het meest trots op?
"Ik ben trots op het feit dat we de verenigingen die sporten op het Bieslandpark goed bij elkaar hebben weten te houden. Kijk, je doet het nooit alleen. Je hebt steun nodig van de andere oppositiepartijen. Ik kwam voornamelijk in het geweer bij zaken die de cultuursector en (sport)verenigingen troffen."

-Wat zijn de mindere kanten aan de lokale politiek?
"Dat je soms heel hard moet vechten om 'normale' dingen voor elkaar te krijgen. Meestal met als reactie: 'Uw motie vinden we heel sympathiek, maar...' Het woordje sympathiek kan ik bijna niet meer horen. De verschraling van activiteiten in de buurthuizen, het welzijnswerk wat van de ene overkoepelende organisatie in de andere over ging. Wij worden daar op aangeklampt, zo van: Doe iets voor ons! Dus, niet halverwege instappen, maar oog hebben voor het gehele plaatje."
-Wat mist Delft nog in jouw ogen?
"Het wordt steeds meer een studentenstad die opschuift naar model 'grachtengordel'. Er is meer jongerenhuisvesting nodig. Starters kunnen al bijna niet terecht. En ook de voorzieningen, zoals een poppodium, laten te wensen over."

-Je staat te boek als verenigingsman, hoezo?
"Ach, je wordt meegesleurd door de kinderen. Onze zoon ging voetballen bij Delfia, onze dochter korfballen bij DES. Dus dan doe je je ding achter de bar of als chauffeur. Ook in De Wending hielpen we vrijwillig, zoals een maaltijd verzorgen tijdens de kerstperiode of bardiensten draaien."

-Ben je zelf een beetje sportief?
"In het verleden deed ik op amateurbasis aan wielrennen. Ik heb in mijn jongere jaren, tot midden twintig, menig kilometer gefietst op mijn geboortegrond Zeeuws-Vlaanderen."

-Wat zijn je toekomstplannen?
"Rust in de tent, er meer zijn voor mijn naasten."

-Is het een definitief vaarwel van het politieke toneel?
"Ja, hoewel ik de boel wel blijf volgen en ook als vraagbaak beschikbaar blijf."

-Als burgemeester van Delft zou ik... ?
"Me zorgen maken over het speerpunt woningnood, vooral bij jongeren. Dat wringt aan alle kanten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>