Afbeelding

Delvenaar in beeld: Joonas, Laurens en Olivier

vaste rubrieken

-Wat zijn jullie hier op de Rotterdamseweg aan het doen?
"We brengen een solar boat terug naar zijn opslagplaats bij Civiele Techniek. Op een veiling voor het goede doel konden mensen hier een ritje mee winnen. We hebben net 5 personen een minuut of tien laten varen op deze boot. Ze kregen vanaf de kant instructies van ons. Dit is een oudere boot, uit 2010. Deze heeft meegedaan aan de Solar Boat Challenge, waar een deel van de Elfstedentocht gevaren moest worden. Dat was in Akkrum."

-Wat was jullie nieuws van deze week?
"We hebben fantastisch nieuws, want we zijn gestart met het nieuwe TU Solar Boat Team, bestaande uit 19 studenten. We zijn nu ongeveer vier weken bezig aan de boot voor 2020. De ontwerppresentatie staat voor half januari gepland. Verder waren we deze week ook aanwezig op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Daar stonden we met de boot van vorig jaar. Mensen konden informatie vragen en natuurlijk gaven we ze tips en stimuleerden we ze om voor 'groen' te gaan."

-Wie zouden jullie nog weleens willen ontmoeten?
Joonas: "Wubbo Ockels, dat was een pionier."
Olivier: "Elon Musk, het lijkt me tof met hem te brainstormen."
Laurens: " Yvonne Jaspers. Dat lijkt me een vrolijke, hartelijke dame."

-Wat is de mooiste plek in Delft volgens jullie?
Joonas: "De Oostpoort, een iconisch en historisch bouwwerk. Het gezicht van Delft."
Olivier: "De Delftse Hout, lekker rustig. Ik ben daar geregeld te vinden in het weekend."
Laurens: "Het wandel- en stiltegebied rond begraafplaats Iepenhof. Dat weten niet veel mensen, maar het is prachtig daar."