Afbeelding

Delvenaar in beeld: Frank Gouweleeuw (63)

vaste rubrieken

Lekker aan het vissen hier aan het Zuideinde?
"Ja, heerlijk rustig. Legaal, met de vergunning in mijn achterzak. Niet al te fanatiek hoor, ik vis maar een aantal keer per jaar. Het is geen wekelijkse bezigheid. Ik ben het eigenlijk weer op gaan pakken na mijn burn-out. Dus het is meer een therapeutische bezigheid. Net als fietsen, dat doe ik ook graag. Nu hoop ik nog even door te kabbelen tot aan mijn welverdiende pensioen."

Wat was uw nieuws van deze week?
"Dat Trump Groenland wilde kopen. Die man blijft me verbazen, ongelofelijk. En ook zeer frappant dat de Amerikanen hem nog steeds tolereren op die positie."

Wie zou u weleens willen ontmoeten?
"Kees van Kooten. Samen met zijn kompaan Wim de Bie heeft hij mij min of meer gevormd. Ze hebben de taal verrijkt met prachtige termen zoals 'oude jongeren' en 'scheurgras'. Dat zit waarschijnlijk bij iedereen van een bepaalde leeftijd in de herinnering verankerd. Ik heb ook veel van zijn boeken verslonden. Hij was de perfecte aangever. Bij mijn voetbalclub, SV Wippolder, heb ik ooit met een maat van me een stukje gedaan: het welbekende 'Maison Pretty Boy' van het illustere duo Jacobse en Van Es."

Gaat u nog wat leuks doen in het weekend?
"Naar het Jazz Festival en ik ga op bezoek bij mijn beste vriend, Gerrit Mol, die dit weekend zijn verjaardag viert."

Het mooiste plekje van Delft?
"De Beestenmarkt en dan meer speciaal Bar Sil. Silvano, de uitbater, is een echte horecaman. Een uitstervend ras. Ik zit daar minimaal eens in de twee weken. Met familie of met vrienden."