<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De prachtige Ford Mustang Convertible 289 uit 1969
De prachtige Ford Mustang Convertible 289 uit 1969 (Foto: )

Klassieker op Zondag: Gróót dromen

  vaste rubrieken

NOOTDORP - Nol heeft een jaloersmakend mooie Ford Mustang. Natuurlijk heeft hij die niet altijd gehad. Maar Nol droomde groot. Ooit zou hij zo'n pony car hebben…

Door Ron Kampers

"Toen ik 18 was, werkte ik in Delft in de bouw, ik hielp bij een eenmanszakie. Die man kocht een Ford Capri. Schitterend, wat vond ik die mooi! Het was de goedkopere, Europese versie van de Mustang, die vijf jaar eerder was uitgekomen in Amerika en die ik natuurlijk nooit kon kopen, veel te duur. Maar die Capri, die was bereikbaar. Ik heb ze uiteindelijk allemaal gehad, behalve die Engelse drieliter, dat was een drama motor. Inmiddels was ik door mijn broers gevraagd om mee te helpen in de garage waar zij werkten en ben ik zoetjesaan monteur geworden."

Liefde maakt blind
"In 2005 zag ik de Mustang te koop staan op Marktplaats, in Bennebroek. Een 4,8 liter V8 met schakelbak, vier versnellingen. Daar zijn er niet veel van. Ik kreeg hem niet voor niks. Op het eerste oog was het een mooi ding, hier en daar een roestplekje, maar dat kon ik wel oplossen. Dacht ik. Ik ben 26 jaar lang monteur geweest. Je zou zeggen dat je dan wel weet wat voor vlees je in de kuip hebt, maar liefde maakt blind blijkbaar, haha. Toen ik een spatscherm eraf haalde, wist ik niet wat ik zag. Het huilen stond me nader dan het lachen. Overal plamuur, grote gaten. Ik heb hem helemaal kaal gemaakt en besloot toen dat ik het niet ging repareren."

Het hoekie om
"Bij het schadeherstelbedrijf van mijn neef kon ik hem zonder problemen op de brug zetten. Die heeft me geholpen waar hij kon. Al het plaatwerk eraf gehaald en opnieuw besteld in Amerika en de Mustang vanaf de grond opgebouwd, in drieënhalf jaar. Ik heb zo'n dik boek, met bestelnummers en prijzen, en ik heb bijna dat hele boek besteld! Hij is uiteindelijk misschien duur betaald, maar die Mustang gaat pas weg als ik het hoekie om ben."

Trouwerij
"Vorige week hadden we de trouwerij van onze dochter in de Belgische Ardennen. Op de bruiloft zei ik tegen mijn schoonzoon: 'Gaat er nou maar een stukkie mee rijden, want als ik er niet meer ben, zal je er toch ook in moeten rijden'. Mijn dochter sputteren joh, dat ik dat niet mag zeggen. Zijn moeder zei: 'Nou, dan is het wel een goede schoonzoon voor je, dat ie zomaar in jouw auto mag rijden!' Hij is na mij de eerste die ermee gereden heeft!"

Te weinig
Nol en zijn vrouw Elly zwijgen even. "Eigenlijk gebruiken we hem te weinig", zegt Nol dan. "Ik werk nog, ik rij drie dagen in de week op een vrachtwagen. We gaan wel eens naar meetings en doen soms een toerritje. Ach, El zit liever met het zonnetje in de tuin dan dat we met die auto gaan rijden."
Elly: "Ik vind het leuk voor een keertje, maar dan hoeft het weer weken niet. Ik ben niet zo'n gaander. We zijn nog te veel met met leven en werken bezig. We hebben nog niet dat relaxte, om zomaar overal heen te gaan. Dat komt vast nog wel."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>