<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Martin Groen

Robbert de Rijk

  vaste rubrieken

Heerlijk van je sigaartje aan het genieten hier op de Zuidwal?
Zeker. Het heeft de hele dag geregend, maar nu is het droog en dacht ik, ik neem het er van. Ik geniet van Delft. Het is een heel andere stad dan Den Haag of Rotterdam. Het is lekker compact.

Wat vind je dan de mooiste plek van Delft? De binnenstad. De Nieuwe Kerk en het Oude Stadhuis vind ik echt prachtige plaatjes. Delft is een leuke moderne stad met gezellige en sociale mensen.

Waar merk je dat aan? Hoe mensen hier met elkaar omgaan en hoe ze je benaderen. Ik kom oorspronkelijk uit Beek in Zuid-Limburg, maar woon nu alweer twintig jaar in Delft. Ik vind Delft gemoedelijk en vriendelijk, net Limburg.

Je hoort niet aan je dat je uit Limburg komt.
Hahaha, dat klopt. De zachte G is inmiddels verdwenen voor de meer westerse variant.

Ga je nog wat leuks doen?
Ik ga vanavond vissen. Ik zoek altijd een plekje waar het heerlijk rustig is. Meestal vang ik niets, maar tijdens het vissen kan ik lekker ontspannen en genieten van de natuur.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
Ik vind Trump een enge man. Hij heeft zoveel poeha. Ik vind het geen prettige man, met veel te veel macht. Doe toch normaal.

Wie zou je nog eens willen ontmoeten?
Onze eigen burgemeester Marja van Bijsterveldt. Ik vind haar een tof mens en zou haar willen vragen wat ze zelf van Delft vindt en hoe ze tegen de mensen hier in Delft aankijkt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>