<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: MartinGroenTeksten

Irene Bonnier-Jacobse

  vaste rubrieken

Wat ben je aan het doen hier in de Ternatestraat?
Ik ben op weg naar de kledingbank De Buurvrouw, want daar verricht ik vrijwilligerswerk. Dat doe ik drie dagen in de week en de laatste zaterdag van de maand. Dan verkopen we veel kleding voor een klein prijsje. Vooral aan mensen die zich hier eigenlijk niet willen inschrijven.

Hoe ben je daar terecht gekomen?
Via mijn buurvrouw. Die ging hier helpen en toen ben ik een keer meegegaan. Ik ben met één dag begonnen, maar dat zijn er inmiddels dus al drie. Ik zit nu ook in het bestuur, zodat we een oneven aantal hebben.

Heb je nog wat leuks gedaan?
Ik zing elke dinsdag in Wijkcentrum de Hofstee met popkoor Elan Delft. We zingen verschillende nummers als Mamma Mia van Abba en Stil in mij van Van Dik Hout. We zijn dringend op zoek naar mannen die ons koor komen versterken.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen tijd?
Waar ik me enorm over kan opwinden is de nieuwbouw van een scholencomplex op het laatste groene stukje in Tanthof. Ik vind het zonde van het geld, want je kunt ook de bestaande gebouwen opknappen. Daarnaast gaat het ten koste van groen, terwijl de overheid de mond vol heeft van duurzaamheid en het milieu. Ook gaat het voor enorme verkeersoverlast zorgen. Ik heb de petitie Behoud het Abtswoudsepark getekend.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
Eigenlijk de polder die net buiten Delft ligt. In het buitengebied van Midden-Delfland is prachtige natuur met roofvogels, spechten en puttertjes. Ik ben daar regelmatig met de hond te vinden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>