<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Hemd van het Lijf: Juultje van der Wijk

  vaste rubrieken

Juultje doet binnenkort mee aan KiKaRoW en zamelt geld in voor onderzoek naar de na-effecten van behandelingen tegen kinderkanker.

1. Waarom wil je hier bij DDS op de foto?
Ik ben hier lid en met mijn vereniging DDS, Laga en Proteus is er een team gevormd dat meeroeit tijdens de doortocht van KiKaRoW in Delft.

2. Wat is KiKaRoW?
Met KiKaRoW roeien alle Nederlandse roeiverenigingen dit voorjaar en deze zomer samen 1400 kilometer door Nederland om geld in te zamelen voor de LATER-studie in het Prinses Màxima Centrum. Ik roei mee, omdat er bij mijn dochter Pia van bijna 4 jaar in april een vorm van acute leukemie is gediagnosticeerd.

3. Hoe ga je daarmee om?
Als gezin ga je door een diep dal. We ontvingen erg veel steun van familie en vrienden sinds die tijd. Pia was in het begin erg ziek en is er de laatste weken echt wel weer wat beter onder. Ze ondergaat alles heel dapper. Het is onbeschrijflijk te zien hoe een klein, wijs meisje omgaat met het traject.

4. Hoe merk je dat ze zo wijs is?
Ze heeft bijvoorbeeld een medicijn waar ze knorrig van wordt. Dan wil ze zelf tegen de juf op de crèche zeggen dat als ze boos is, dat dat door de medicijnen komt. Omdat zij zo veel behandelingen moet ondergaan, moet je echt alles met haar bespreken op een volwassen niveau, daar kun je niet kinds over doen.

5. Heb je mensen gesproken die het vroeger als kind hadden?
In het ziekenhuis sprak ik wel eens met een jongen van 15 die hetzelfde had als Pia en dan kon ik vragen aan hem wat hij voelde. Daardoor begreep ik beter wat Pia voelde.

6. Hoe zamel je geld in op DDS?
We willen bijvoorbeeld een euro vragen voor koffie en thee, die normaal gratis is voor leden, en potten jam en chutney verkopen. Ook organiseren we in het weekend van 13 en 14 april een groot feest en een ontbijt. Iedereen is dan welkom.

7. Heb je nog tijd om te roeien?
Ik roei al sinds ik 13 jaar ben en ben al een jaar of twintig lid van DDS. Roeien is heerlijk voor me en extra ontspannend in het nu pittige bestaan van werk en gezin met een zieke dochter en een andere dochter. Mijn man en ik maken daarom allebei tijd vrij om te kunnen ontspannen.

8. Vraag je ook aandacht voor KiKaRoW op je werk?
Je ziet bij ons wel vaker dat mensen meedoen aan dit soort evenementen, zoals zwemmen voor ALS. Veel mensen op werk weten dat ik meedoe en binnenkort ga ik het nog extra promoten en delen via LinkedIn bijvoorbeeld.

9. Is er een streefbedrag?
Met het landelijke KiKaRoW, dus in die drie maanden, willen we 500.000 euro ophalen.

10. Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
Dan zou ik alle kinderen uitnodigen voor een groot feest op de markt.

Doneren kan via kikarow.nl

Silvija van Dalen

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>