<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Links Rick Romijn, daarnaast Wilfred Genee, Niels van Baarlen en Edwin Evers
Links Rick Romijn, daarnaast Wilfred Genee, Niels van Baarlen en Edwin Evers (Foto: )

Hemd van het Lijf: Rick Romijn

  vaste rubrieken

Rick Romijn (l.) was decennialang sidekick van Edwin Evers in het legendarische ochtendprogramma 'Evers staat op' van Radio 538.

Hoe was het om jarenlang succesvol sidekick te zijn van Edwin Evers?
Het was een prachtige tijd, die echt voorbij is gevlogen. Aan het begin van het avontuur weet je natuurlijk niet hoe lang de periode gaat duren. Maar 21 jaar met elkaar samenwerken maakt het uiteraard wel heel bijzonder.

Vind je dat jij samen met Niels van Baarlen voldoende werd gewaardeerd?
De waardering krijg je natuurlijk van collega's maar vooral van luisteraars die altijd reageerden. Vaak positief, soms negatief. Vooral de laatste weken kregen we heel veel fijne reacties van luisteraars.

Wat was het geheim van het succes van Evers Staat op?
De chemie tussen Edwin, Niels, Henk en ikzelf. Vier verschillende personen die elkaar perfect aanvullen.

Hoe heb je het volgehouden elke dag om 04.00 uur opstaan?
Discipline. Door de weeks op tijd naar bed. Zo rond half 9. Dan is het prima te doen.

Wat vond je van het afscheid met de marathonuitzending 21 december 2018?
Dat was heel bijzonder. Ik geloof dat ik nog steeds niet besef wat er allemaal gebeurd is die dag.

Wat is je mooiste herinnering aan 21 jaar Evers staat op?
Bijna alles eigenlijk. Maar als ik er eentje moet kiezen, denk ik toch de allereerste Olympische Spelen in Sydney. Dat was voor mij echt het absolute hoogtepunt. Uitzenden vanaf de andere kant van de wereld, bijna 20 jaar geleden. Dat was echt, zeker in die tijd, een technisch hoogstandje. De sport, de prestaties maar ook de teleurstellingen maakten de spelen voor mij een hele bijzondere herinnering.

Wat ga je nu doen?
Uitslapen en weer hard door op de radio bij Veronica. Samen met Niels, Celine en Wilfred Genee gaan we een dagelijkse middagshow doen. Daar heb ik heel veel zin in. Daarnaast ben ik Music Director geworden van Veronica. Kort gezegd, ik ben verantwoordelijk voor alle muziek op Veronica.

Wat verwacht je van de samenwerking met Wilfred Genee?
Heel anders dan met Edwin Evers. Scherper. Ik denk dat het een hele leuke samenwerking kan worden.

Nu je niet meer zo vroeg naar bed hoeft en ook niet meer vroeg op, hoe ga je die tijd dan invullen?
Geen idee. Denk zoals iedereen met een normale baan. Beetje sporten, beetje Netflixen. Ik zit veel op de racefiets en dat blijf ik doen.

Als ik burgemeester van Delft zou zijn dan...zou ik zorgen voor meer uitgaansgelegenheden voor de jeugd. Er is voor de jeugd nauwelijks iets te beleven in Delft. Tenminste zo ervaar ik het. Wellicht heb ik het helemaal mis.

Martin Groen

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>