Logo delftopzondag.nl
Foto: MartinGroenTeksten

Delvenaar in beeld: Annelies Zandvliet

  vaste rubrieken

Lekker aan de wandel met de hond hier aan de Kantoorgracht?
Jazeker, de hond heet Nina en is van een bewoner van het Hofje van Pauw. Ik werk daar en laat de hond even uit. Zij kan niet mee met de hondenuitlaatservice, want ze is loops.

Heb je nog iets leuks gedaan de afgelopen dagen?
Mijn hele leven bestaat eigenlijk uit allemaal leuke dingen. Ik vind het op het werk leuk en thuis ook. Elke donderdag bezoeken mijn moeder, m'n zus en ik een leuk stadje. Dan gaan we shoppen en sluiten de dag af met een gezellig etentje. De 'Dolle dwaze donderdag' noemen we dat.
Delft is een van onze favoriete stadjes. Het lijkt erg op Leiden, waar we vandaan komen.

Ga je met de Kerstdagen nog wat leuks doen?
De eerste dag zijn we met de schoonfamilie. Tweede Kerstdag gaan we gezellig met mijn moeder en zus naar Blijdorp. Mijn moeder is 79 en wordt daar helemaal blij van.

Wat was voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
De schietpartij op die school in Rotterdam waar een 16-jarig meisje is doodgeschoten en de schietpartij met meerdere doden en gewonden in Straatsburg in Frankrijk. Wat een chaos is het eigenlijk.
Daarnaast het feit dat alles in Nederland steeds duurder wordt, terwijl de politiek elke dag roept dat we er geweldig op vooruit gaan. En dat iedereen dat moet gaan merken. Ik ben echt heel erg benieuwd of dat echt zo is.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?
Het Hofje van Pauw waar ik werk uiteraard en de Oostpoort. Dat vind ik geweldig mooie plekken in deze fijne stad.

Martin Groen
Meer berichten