<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Martin Groen

Hemd van het Lijf: Lenny Tamerus

  vaste rubrieken

Lenny Tamerus maakt podcasts bij de theatershow Save the Earth en vraagt daarmee aandacht voor het gedachtegoed van Wubbo Ockels.

1. Waarom hier op de foto?
Wubbo Ockels was hoogleraar aan de TU Delft. Hij heeft als kartrekker veel gedaan op het gebied van duurzaamheid.

2. Waar gaat die theatershow over?
Over het leven en de duurzaamheidsgedachte van Ockels.

3. Waaruit bestond het gedachtegoed van Ockels?
Hij was de eerste Nederlander in de ruimte, onderzoeker en een man barstensvol ideeën om de wereld een stukje mooier te maken. Een dag voor zijn dood hield hij een ontroerende speech. "We moeten zuinig zijn op onze planeet, er is geen alternatief. Als je echt van iets houdt, wil je het nooit meer kwijtraken."

4. Hoe zie je dat terug in de show?
Via een enorm videodecor beleef je de lancering van de Space Shuttle. Je ziet de beelden die de astronaut vanuit de ruimte schoot, daar waar zijn passie om de wereld te redden ontstond. Ook zie je een fragment van die laatste speech.

5. Wat gebeurt er verder in de show?
Er is veel muziek van de band PB2 en zanger Bert Heerink. Ze spelen eigen nummers en covers van Michael Jackson, David Bowie en Pink Floyd. Jörgen Raymann vertelt met humor over de uitvindingen van Wubbo Ockels en de energie waarmee hij talloze mensen inspireerde.

6. Wat is een podcast precies?
Een podcast is een serie van audiobestanden met interviews, reportages of verhalen, die je op internet of in een app kunt luisteren.

7. Waar zijn de podcasts voor bedoeld?
Ze zijn een aanvulling op de show en zorgen voor extra diepgang. In de serie spreek ik hoofdrolspelers rond de theatershow, zoals Jörgen Rayman. Daarnaast is er aandacht voor duurzame initiatieven die in de show genoemd worden, zoals de zonneauto Nuna en Kitepower, windenergie van
vliegers. Volgens Joos Ockels, de weduwe van Wubbo, levert dat mooie verhalen op met een dosis happy energy!

8. Welke podcast spreekt jou zelf het meeste aan?
Het gesprek met Joos, omdat ze in alles een bijzondere vrouw is. Ook de podcast met Reinier van de Berg maakt indruk. Dan vraag je jezelf echt af waar we mee bezig zijn hier op aarde.

9. Komt de theatershow naar Delft?
Ja, hij is in februari te zien in Theater de Veste. De podcasts kun je luisteren via Itunes en Soundcloud, https://soundcloud.com/user-605508660.

10. Als burgemeester van Delft zou ik……goed zorgen voor de longen, het groen in en om de stad. Mensen sporten, ontspannen en spelen er. Geen luxe, maar een noodzaak om de stad leefbaar te houden.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>