Afbeelding

Delvenaar in beeld: René Broekhuijzen

vaste rubrieken

Wat ben je momenteel aan het doen hier bij de Koepoortbrug?
Even wat afspraken maken voor de pubquiz die ik binnenkort presenteer in het café hier op de hoek.

Wat is een pubquiz?
Een pubquiz is een quiz in een café. Elke ronde heeft een eigen thema, bijvoorbeeld 'Televisie' of 'Kunst'. Elke quiz begint met een actualiteitenronde, met vragen over zaken die de afgelopen week in het nieuws zijn geweest. De quiz speel je samen in een team van maximaal vier personen. Samen weet je natuurlijk meer dan in je eentje. Het zijn vaak van die 'o ja-vragen', maar kom er op dat moment maar net op.

Doe je dat vaker, een pubquiz organiseren?
Hier meestal twee keer per jaar. Er gaat best een hoop tijd in zitten. Het is een uit de hand gelopen hobby. Overigens doe ik het niet alleen. Een vriendin van me helpt altijd mee met het bedenken van de vragen. De volgende editie is 27 oktober om 20.00 uur in Café De Koepoort.

Alleen maar hier of ook wel eens op een andere locatie?
Toen ze op mijn werk bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp er lucht van kregen, werd ik benaderd door de personeelsvereniging. Daar is de jaarlijkse quiz-avond inmiddels ook een traditie geworden.

Wie zou je nog eens willen ontmoeten en waarom?
Maarten van Rossem. Op mijn werk noemen ze me 'de oppermoppersmurf'. Ik lijk wel wat op Maarten.

Wat is de mooiste plek in Delft?
Dat is zonder twijfel de Oostpoort. Het totaal van de poort zelf met het ophaalbruggetje en die kinderkopjes als bestrating maakt het tot een geheel.