<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Nachtburgemeester Leo Quack met zanger John de Bever (foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo Quack met zanger John de Bever (foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Nachtburgemeester: Bij nacht en ontij

  vaste rubrieken

Er is al enige tijd de nodige opwinding in onze prachtige stad. Ik hou me daar het liefst zo ver mogelijk buiten, maar je moet wel een intense hekel aan iemand hebben als je zijn bron van inkomsten op zo'n manier wilt verstoren. Het is natuurlijk intens triest dat daar deze week een dode bij is gevallen.
Natuurlijk stond er ook weer genoeg moois op de agenda. Wat te denken van het 015-feest dat werd georganiseerd door de veteranen van SEP? Het was tot in de puntjes geregeld. De optredens van John West, Henk Dissel en John de Bever waren top! Het enige smetje was wat mij betreft Dave Roelvink. Die bubbel-dj voegde niets toe.
Ook de openluchtbioscoop op het Doelenplein was bijzonder om mee te maken, net als de kermis. Dit zal wel altijd een controversieel onderwerp blijven. Veel mensen beleven er een hoop plezier aan, een andere groep mensen stemt het tot ergernis.
De Popronde hebben we ook bezocht. Hierbij valt op dat de kwaliteit van inzendingen erg wisselt. Voor het weer tijdens Delft Serveert gold dit niet. Dit was constant dramatisch. Tot overmaat van ramp werd ik gebeld dat bij de Sjees de stoppen waren doorgeslagen. Dit kon met gaspitten worden opgevangen. Als je het gas afschaft, is dat alternatief er niet meer.
Het internationale Nachtburgemeesterscongres in Den Haag heb ik helaas gemist. Ik werd op een etentje getrakteerd door mijn zoon, omdat hij gaat trouwen. Ook het Stadsbal in Theater de Veste heb ik om die reden aan me voorbij moeten laten gaan.
Wel ben ik bij de netwerkbijeenkomst van Inloophuis Debora geweest. Het is prachtig om te zien hoe vrijwilligers zich het vuur uit de sloffen lopen om mensen die aan kanker lijden bij te staan. Alleen maar hulde voor deze helden.
Eind september was Sjees Open Air een groot succes. Het weer hielp ontzettend mee en zowel de publieke belangstelling als de sfeer was fantastisch. Tijdens de avond heb ik ook deelgenomen in de jury van de biertapwedstrijd in de Nieuwe Prins, maar veel van de carnavalsgangers zijn beter in het opdrinken dan in het klaarmaken van een pilsje.
Dan wil ik de mensen die beweren dat in Delft nooit iets te beleven is voor eens en voor altijd de mond snoeren, want wat zij beweren is klinkklare onzin. Vorige week vrijdag stonden in STECK Paolo Morena en Evil Empire Orchestra geprogrammeerd. Die gasten hebben twee keer Paradiso volgekregen en trekken door heel Europa volle zalen, maar in Delft krijgen ze STECK niet vol. Dat vind ik teleurstellend, vooral voor STECK en programmeur Daan van der Putte, die toch maar weer hun nek uitsteken en hun uiterste best doen om het publiek een leuke avond te bezorgen.
De discussie rondom het Prinsenhof is ook nog niet voorbij. In het Prinsenkwartier vond een verhitte discussie plaats tussen mensen die willen veranderen en betrokken burgers die dit vooral niet willen. Het is toch weleens leuk om naar architecten die vóór verandering zijn te luisteren, want zij hebben vaak heel bijzondere invalshoeken. Voor mij is verandering best bespreekbaar, mits de buitenkant intact blijft. Verder vind ik een Agathaplein vol met fietsenrekken niet heel bevorderlijk voor het aanzicht.
Ten slotte wil ik nog even melden dat ik volgende jaar naar het Nachtburgemeesterscongres in Zwolle ga en dat het loont om de komende weken de evenementenkalender in deze krant in de gaten te houden. Er staan namelijk weer prachtige optredens op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Beatles- en Stonescoverband en Heel Holland zingt Hazes bij De Tobbe?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>