Logo delftopzondag.nl
Foto:

Herman Baas (70)

  vaste rubrieken

Heerlijk met de hond aan het wandelen hier op de Oranje Plantage?

Dat doe ik elke dag een paar keer. Vandaag doen we een stadswandeling. Hond Jantien heeft een actief leven doordat we veel wandelen in de Delftse Hout en het Balijbos. Omdat Jantien artrose heeft, doen we het vandaag rustig aan.

Loop je daar dan vanuit de stad naar toe?

Nee, we gaan dan met de elektrische Babboe Dog. Dat is een ideale bakfiets voor als je een hond hebt. Maar wat leuk dat je mij aanspreekt voor deze rubriek. Ooit heb ik namelijk zelf voor de Delft op Zondag geschreven. Doe ze daar de groeten van me.

Echt waar? Wat een toeval. Wanneer was dat?

Een jaar of vijftien geleden, aan het begin van deze eeuw. Ik had een wekelijkse column als pastoor Baas. Daarnaast heb ik de rubriek 'Hemd van het lijf' opgezet en maakte ik foto's voor de rubriek 'Met je tattoo op de foto'. Ik heb leuke herinneringen aan die tijd.

Doe je nu nog leuke dingen?

Ik ben gepensioneerd en alles kabbelt een beetje door na een rumoerig leven. Een keer per week traint Jantien met hondentrainer Peter van Koppen en daar maak ik hele grappige filmpjes van voor op Facebook. Ik nodig iedereen uit om die filmpjes te bekijken.

Wat vind je de mooiste plek van Delft?

Heel Delft is mooi. Maak ergens in de stad een foto en het pakt mooi uit. Een rustgevende plek voor mij is een van de bankjes aan de Zuidkolk. Aan het eind van de dag kom ik daar tot bezinning.

Meer berichten